Paralel'in İzmir ayağında 2 tutuklama

İzmir merkezli "paralel yapı" operasyonunda gözaltına alınan 14 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Paralel'in İzmir ayağında 2 tutuklama
Paralel'in İzmir ayağında 2 tutuklama
GİRİŞ 31.01.2015 07:43 GÜNCELLEME 31.01.2015 09:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgularının ardından "tutuklanmaları istemiyle" sulh ceza hakimliğine sevk edilen 14 zanlıdan 2'si tutuklandı, 12 kişi yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, suç örgütü faaliyetleri kapsamında kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 10'u savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, "tutuklanmaları" talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 14 polisin mahkemede ifadeleri alındı.

Yaklaşık 18 saat süren ifade alma işleminin ardından 14 zanlıdan, emniyet müdürü Memduh Tosun ile eski istihbarat şube müdür yardımcısı Taner Aydın tutuklandı.

Sulh ceza hakimliği, diğer zanlı emniyet personeli Mikail Yüce, Haldun çabuk, İbrahim Şimşek, İbrahim Öztürk, Ramazan Özdemir, Tarkan Kolik, Talka Ülkümen, Mustafa Edip Çakmak, Selçuk Küçükaslan, Burak Cemal Yılmaz, Kürşat Şenol Yılmaz, Seyfullah Özdemir'in ise yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmasına karar verdi.

Soruşturma dosyası kapsamında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile eski Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ise halen aranıyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde müfettişlerce yapılan denetimlerde, 2009-2013 yılları arasında gerçeğe aykırı belgeler düzenlenerek başka isim ve "IMEI numaraları" üzerinden alınan mahkeme kararları ile çoğunluğu Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu, üniversite rektörleri, akademisyen, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı, üst düzey emniyet mensupları ve gazeteci 92 kişinin dinlenildiğinin anlaşılması üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 26 emniyet personeli hakkında gözaltına alınma talimatı verilmiş, talimat doğrultusunda 27 Ocak'ta İzmir merkezli 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda gözaltına alınan 24 zanlı adliyeye sevk edilmiş, cumhuriyet savcısı Okan Bato tarafından alınan ifadelerinin ardından zanlılardan 10'u serbest bırakılırken, 14'ü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

YORUMLAR 6
  • yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar gibi kişilerden birkaçını tanırım. Şunu söyliyeyim, bu adamları birazcık tanısanız bunların ne kadar vatansever olduklarını anlardınız. bu kişiler bu millet uğruna canlarını kariyerlerini tehlikeye atmışlar (bkz Ergenekon operasyonları) daha yazılacak çok şey var
    Cevapla
  • hakkı bahtiyar 9 yıl önce Şikayet Et
    demokrat yor5umcu sana katılıyorum.Seçimde akp oy verdik 3 sefer refendumda sandıkta görev aldık şimdi oy vermeyenler hain oldu.Velevki cemaat üst kademe hata yaptı.altdakiler hep acı çekti.sohbete giden hayır işlerine koşturanlar baskı altında zan altında kaldılar.devlet memurları cemaat okulunda öğrencisi olan baskı gördü sürgüne gönderildi.hem akp de hemde cemaatte akrabası olanlar birbirine girmiş durumda karı ile koca birbirine düşer hale geldi
    Cevapla
  • ali cesur 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın demokrat : tek zarar gören müslümanlık diyorsun 'İNADINA DEKOLTE İNADINA MİNİ ETEK' diyenleri de destekliyorsunuz soruları çal dağıt birinci ol veya istediğin üniversiteye gir sonrada müslümanlıktan dem vur. KUL HAKKI nerde
    Cevapla
  • Safak dogan 9 yıl önce Şikayet Et
    arananlar coktan dışarı kaçmıştır... pensilvanya'nın kaçmasına da az kaldı.. elinizi çabuk tutun artık!!!
    Cevapla
  • ümit 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu demokrat akp askerden değil asker akp den özür diledi. konuşmaların hep fasa fiso o dersanelerde okulda tanıkların varsa söyle onlara çalıntı cevaplarala adam olunmaz.
    Cevapla
  • demokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben bu isten birsey anlamadim. Askere operasyon yapildi ve destek olduk askeri vesayet bitsin diye. Baktik askerden ozur diledik kumpas dedik halk olarak askerle kotu biz olduk akp secmeni olarak. Bu parelelle de boyle operasyon yapiliyor. Sonra onlardan da ozur dilenir ve kumpas kurdular diye siyasiler isten siyrilirsa yine akp secmeni olarak ortada biz kaliriz. Hepimizin tanidiklari var onlarda bizim gibi akp ye calistilar ve oy verdiler . halel parelel yapinin dersanesinde kolejinde yurdunda kalan cocuklarimiz yiyenlerimiz es dostumuz var. Bu surecte ben sahsen tarafsiz kalmayi dusunuyorum. Cunku iki tarafta inanan insanlar ve tek zarar goren ise MÜSLÜMANLIK.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi