Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili
GİRİŞ 31.01.2015 09:55 GÜNCELLEME 31.01.2015 09:55

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçmesi, akşam saatlerinde de hafif kar yağışı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 22, Erzurum ve Kars'ta 18, Ağrı'da 9, Erzincan'da 8, Iğdır'da 5, Hakkari'de 4, Van ve Muş'ta 3 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Bitlis ve Erzurum'da 1, Muş'ta 2, Hakkari'de 4, Van ve Erzincan'da 5, Iğdır'da 8, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 1, Kars'ta 3 ve Ardahan'da 4 derece tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Bitlis'te 72, Muş'ta 22, Ağrı'da 20, Erzurum ve Ardahan'da 15, Kars'ta 8, Hakkari'de 7, Van'da 5, Kop Dağı'nda 52, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 87 ve Konaklı'da 77, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de ise 72 santimetre ölçüldü.

Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Bazı sürücüler, donan yakıt depolarını ateşle ısıtarak çalıştırabildi.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezlerinde kamyonlara yüklenen kar, şehir dışına çıkarılıyor.

Meteoroloji yetkilileri, sis, pus, buzlanma ve don olayı ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!