Gaziantep'te, AA destekli "Medya İletişim" eğitimi

BEKAM ve AA iş birliğinde düzenlenen eğitim, kameramanlık eğitimleriyle sürüyor

Gaziantep'te, AA destekli "Medya İletişim" eğitimi
Gaziantep'te, AA destekli "Medya İletişim" eğitimi
GİRİŞ 31.01.2015 10:31 GÜNCELLEME 31.01.2015 10:31

Gaziantep'te, Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezi (BEKAM) ile Anadolu Ajansı (AA) iş birliğinde, muhabir yetiştirmek ve sektöre insan kaynağı sağlamak amacıyla hazırlanan "Medya İletişim" eğitimi sürüyor.

AA Haber Akademisi koordinatörlüğünde geçen hafta muhabirlik eğitimleriyle başlayan eğitimler, Bülbülzade Vakfı'nda kameramanlık dalıyla sürdü.

AA Görüntülü Haberler Editör Yardımcısı Mehmet Rıza Marufoğlu tarafından verilen "Görüntülü Haberler" ve "Haber Kameramanı" konulu eğitimlere, başvurular arasından mülakatla seçilen 22 kişi katıldı.

BEKAM Koordinatörü Nuri Sinopluoğlu, yaptığı açıklamada, önceki hafta başlayan eğitimlerin çok verimliği geçtiğini ve katılımcıların önemli bilgiler edindiğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve AA'nın desteklediği eğitimlerin sonunda katılımcıların sınava tabi tutulacağını ifade eden Sinopluğlu, başarılı olan kursiyerlere de sertifika verileceğini vurguladı.

Sinopluoğlu, eğitimlerde başarılı olan kursiyerlerin medya sektöründeki önemli bir boşluğu gidereceğini kaydetti.

Önceki hafta "habercilik", geçen hafta ise "fotoğrafçılık" dalında eğitimlerin verdiği kurs, gelecek hafta fotoğraf ve video işleme konusuyla sürecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!