Suriyeliler, İHH ile hayata tutunuyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iç savaştan bu yana ülkelerinde veya Türkiye ve diğer komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin yardımına koşuyor

Suriyeliler, İHH ile hayata tutunuyor
Suriyeliler, İHH ile hayata tutunuyor
GİRİŞ 31.01.2015 10:57 GÜNCELLEME 31.01.2015 10:57

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de krizin başladığı günden bu yana hem ülke içerisinde hem de başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerde mülteci konumundaki Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için yardım faaliyetleri yürütmeye devam ediyor.

Suriyeli ailelerin, barınma, beslenme, sağlık, gıda, eğitim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasına önemli destekler sağlayan vakıf, bu yardımlarını ülkedeki savaşın ilk gününden bu yana devam ettiriyor.

İHH, ülkenin çeşitli bölgelerindeki kamplarda soğuktan ve açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan tüm bağışları, Suriye'de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden gelen yardımların Suriye'ye ulaştıran İHH'nın Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezi 24 saat çalışılıyor.

Hazırlanan yardımlar, İHH görevlileri tarafından titiz çalışmaların ardından Suriyelilere dağıtılıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Suriye'deki savaşın başladığı ilk günden itibaren yardım çalışmalarına başlayan İHH, 2015 yılında da yardımlarına devam ediyor.

Vakıf, bu çalışmalar kapsamında yılın ilk ayında Suriye'ye150 tır yardım gönderdi. Sınır ötesinde 22 kampa düzenli yardım ulaştırıyor. Suriye içinde farklı noktalarda açılan mutfaklarda yapılan yemekler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezinde üretilen günlük 170 bin ekmek Türkiye sınırına yakın kamplara dağıtılıyor. Türkiye'de 30, Suriye içinde açılan 10 okulda eğitim gören Suriyeli çocukların tüm kırtasiye ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?