Adli tıp uygulamaları değerlendirme toplantısı

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adli tıp raporlarının soruşturma ve kovuşturmalarda birçok hakikatin ortaya çıkmasında önemli rol oynadığını ifade etti

Adli tıp uygulamaları değerlendirme toplantısı
Adli tıp uygulamaları değerlendirme toplantısı
GİRİŞ 31.01.2015 11:17 GÜNCELLEME 31.01.2015 11:17

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tıp uygulamaları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Adana Adliyesi toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, bölgedeki adli tıp uygulamaları ele alınırken çalışma koşulları, yaşanabilecek aksaklıkların nasıl giderilebileceği, özel vakalarla ilgili yaptırımlar, adli tıp raporlarının soruşturma açısından önemi gibi konular değerlendirildi. Kurumdaki personelin çalışma koşullarının da konuşulduğu toplantıda belirli başlıklar altında çözüm önerileri de sunuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, adli tıp raporlarının soruşturma ve kovuşturmalarda birçok hakikatin ortaya çıkmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Adliye ve Adli Tıp Kurumu arasındaki iletişimin güçlü olması gerektiğine işaret eden Yeldan, ''Soruşturma kalitesini arttırmak, delillere ulaşıp şüphelilerin kanunda karşılık bulan eylemlerine gerekli cezanın verilmesi noktasında sistemin en iyi şekilde işlemesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız'' şeklinde konuştu.

Adli Tıp Grup Başkanı Necmi Çekin ise cumhuriyet savcıları tarafından hazırlanan tahkikat bilgilerinin otopside tanı koyma esnasında çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Toplantıya cumhuriyet savcıları, Morg İhtisas Daire Başkanı Tamer Eren, Kimya İhtisas Daire Başkanı Mehmet Dişbudak ile adli tıp uzman doktorları Filiz Erdem ile Demet Meral katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada