TSK spor güçlerini birleştirdi

TSK bünyesindeki spor güçlerinin, faaliyetlerdeki başarılarının artırılması için TSK Spor Gücü çatısı altında birleştirildiğini belirtti.

TSK spor güçlerini birleştirdi
TSK spor güçlerini birleştirdi
GİRİŞ 31.01.2015 12:55 GÜNCELLEME 31.01.2015 12:55

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK bünyesindeki spor güçlerinin, faaliyetlerdeki başarılarının artırılması için TSK Spor Gücü çatısı altında birleştirildiğini belirtti.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, TSK spor takımlarının, Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi ve spor federasyonları bünyesinde yapılan ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına katıldığını belirtti.

TSK SPOR GÜCÜ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRİLDİ

Yılmaz, söz konusu faaliyetlerdeki başarıların artırılmasına yönelik olarak Kuvvet Komutanlıkları bünyesindeki spor güçlerinin "TSK Spor Gücü" çatısı altında birleştirildiğini ifade etti.

Başarıların artırılması amacıyla bazı çalışmaların da yapıldığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yurt içi ve yurt dışı kamp ve müsabakalarda azami ölçüde katılım sağlanmakta. TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesinde antrenörlük, eğitmenlik kursları verilmektedir.

Yurt dışı ve yurt içinde başarılı olan antrenörler davet edilerek kurs ve seminerler düzenlenmekte, spor konulu konferans seminer ve kurslara personel gönderilmektedir.

Sıralı komuta kademelerince başarılı sporcu ve antrenörlere çeşitli ödül ve takdirler verilmekte, başarılı sporcu ve antrenörler çeşitli yurt dışı ziyaret ve tetkik görevlerine ihdas edilmektedir.

SPORCU VE ANTRENÖRLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Spor faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesine yönelik olarak spor tesisleri ile her türlü spor malzemesi teçhizatı sağlanmaktadır."

Yılmaz, TSK adına yurt içi ve yurt dışı spor müsabakalarında derece elde eden sporcu ve antrenörlerin ödüllendirildiğini ifade etti.

Yıllmaz'ın yanıtına göre, TSK Spor Güçleri çeşitli spor dallarındaki uluslararası müsabakalarda 2004 yılında 6 birincilik, 5 ikincilik, 5 üçüncülük, 1 dördüncülük; 2005 yılında 9 birincilik, 1 ikincilik, 3 üçüncülük, 1 dördüncülük; 2006 yılında 7 birincilik, 4 ikincilik, 6 üçüncülük, 9 dördüncülük; 2007 yılında 5 birincilik, 2 ikincilik, 6 üçüncülük, 1 dördüncülük; 2008 yılında 4 birincilik, 4 ikincilik, 8 üçüncülük, 3 dördüncülük; 2009 yılında 4 birincilik, 5 ikincilik, 5 üçüncülük, 6 dördüncülük; 2010 yılında 3 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük, 2011 yılında 1 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülük; 2012 yılında 1 birincilik, 3 ikincilik, 1 üçüncülük; 2013 yılında 1 birincilik, 1 ikincilik, 3 üçüncülük; 2014 yılında 1 birincilik, 6 ikincilik, 4 üçüncülük derecelerini elde etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri