Kütahya'da sözleşmeli erlerin yemin töreni

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda eğitimlerinin ilk bölümünü tamamlayan ikinci dönem sözleşmeli erler için yemin töreni yapıldı.

Kütahya'da sözleşmeli erlerin yemin töreni
Kütahya'da sözleşmeli erlerin yemin töreni
GİRİŞ 31.01.2015 13:07 GÜNCELLEME 31.01.2015 13:07

Tugay Yerleşkesi'ndeki törende konuşan Erbaş Eğitim Tabur Komutanı Hava Piyade Yarbay Salih Zeki Patar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ant içme törenlerinin, vatan, millet, vazife ve kanunlara bağlılığın şeref sözüyle perçinlendiği, askerin milli bir geleneği olduğunu söyledi.

Türk Hava Kuvvetlerinin, dünyanın en güçlü hava kuvvetleri içinde bulunduğunu vurgulayan Patar, "Türk Hava Kuvvetlerinin eğitim vizyonu, personelin gerçek hareket noktasında en geri şartlarda bile dünyanın en profesyonel havacıları olarak yetiştirmek ve hayallerini hedef yapan iyi yetişmiş insan gücüne ulaşmak olarak belirlemiştir. Bu kapsamda Türk Hava Kuvvetleri olarak sahip olduğumuz yüksek eğitim standardı ve nitelikli insan gücü, azim ve kararlığı sayesinde hareket ve eğitim faaliyetlerini başarıyla icra edebilmekte, kendisine verilen her türlü görevi tereddütsüz icra etmektedir" diye konuştu.

Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun selamladığı 500 sözleşmeli er, daha sonra Sancak Geçiş Törenini gerçekleştirdi.

Silahların üzerine ellerini koyarak yemin eden erler, bunun ardından aileleriyle bir araya geldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor