CHP Adana İl Gençlik Kolları üyelerinden protesto

CHP Adana İl Gençlik Kolları üyeleri, Tufanbeyli'de yapımı devam eden termik santralde bir grup işçinin işten çıkartıldığı gerekçesiyle protesto gösterisinde bulundu.

CHP Adana İl Gençlik Kolları üyelerinden protesto
CHP Adana İl Gençlik Kolları üyelerinden protesto
GİRİŞ 31.01.2015 15:01 GÜNCELLEME 31.01.2015 15:01

CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arıkanoğlu, İnönü Parkı'ndaki basın açıklamasında, Tufanbeyli'de devam eden termik santralinde 800'den fazla işçinin işine son verildiğini öne sürdü.

İş bırakma eylemi sonrasında yüzlerce işçinin sözleşme süreleri dolmadan ve iş henüz bitmeden işine son verildiğini savunan Arıkanoğlu, şunları söyledi:

''Sözleşmeli taşeron işçi olarak çalıştırılan ve sözleşmeleri haziran 2015'e kadar devam etmesine rağmen bu soğuk kış ayında kapı önüne hukuksuzca konulan yüzlerce işçi, güvencesizliğin ve sendikasızlığın bedelini en ağır şekilde ödemektedir. Bunun yanında ilçede devam eden termik santralde, çevre kirliliğine maruz kalacak bölge halkı yerine, Tayland, Filipinller ve Güney Kore'den işçi getirildiğini de biliyoruz. Bölge halkının tesisteki istihdam olanaklarından öncelikli olarak faydalanması en tabii hakkıdır.''

Arıkanoğlu, işçilerin derhal işe geri alınmasını, sendikalaşabilmelerinin önünün açılmasını ve çalışma yasalarına uyulmasını talep ettiklerini kaydederek, ''Taleplerimiz yerine getirilene kadar direneceğiz. Tüm Türkiye'yi bu konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz. Taşeron işçilerin maruz kaldığı güvencesizliğe karşı birlik olalım. Sendikal örgütlenme haktır, grev haktır, direnmek haktır'' dedi.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ve diğer yönetici ile partililerin katıldığı etkinliğe işten çıkartıldığı belirtilen bazı işçiler de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'