Yunanistan'da Çipras'ın Başbakan olması

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, "Yıllardır ekonomik sorunlarla boğuşan, çok ciddi maddi sıkıntılar çeken, maaşları azaltılmış olan Yunan halkı, birden bire bir ferah sürece gireceği inancıyla bu genç, dinamik lidere oy verdi" dedi.

Yunanistan'da Çipras'ın Başbakan olması
Yunanistan'da Çipras'ın Başbakan olması
GİRİŞ 31.01.2015 17:00 GÜNCELLEME 31.01.2015 17:00

Serter, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaretinde, Türkiye'nin, artık demokrasinin hayatta olduğu bir ülke konumunda olmadığını öne sürdü.

"Türkiye'deki yönetimi demokratik bir yönetim olarak nitelendirmek mümkün değildir" diyen Serter, "Türkiye'de otoriter, dayatmacı, kimi yerde faşizan bir yönetim anlayışı egemendir. Düşünen insanların düşüncelerinden dolayı cezaevlerine atıldığı, basın yayın organlarının merkezden denetlendiği ülkelerde, demokrasiden söz edemezsiniz. Türkiye böyle bir dönüşüm süreci içerisinde bugün" ifadesini kullandı.

Serter, Yunanistan'ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras'a başarılar dileyerek, şunları söyledi:

"Yunanistan çok ciddi ekonomik kriz yaşamış bir ülke olarak seçime girdi. Aleksis Çipras'ın, banka borçlarının silinmesi, Avrupa Birliği borçlarının ödenmeyeceği gibi pek de realist olmayan, hayata geçirilmesi güç vaatlerin yanı sıra tepeden tırnağa bir değişim, radikal, heyecan verici, genç nüfusu çok heyecanlandıracak hedefler ileri sürerek seçimi kazandı. Yıllardır ekonomik sorunlarla boğuşan, çok ciddi maddi sıkıntılar çeken, maaşları azaltılmış olan Yunan halkı, birden bire bir ferah sürece gireceği inancıyla bu genç, dinamik lidere oy verdi. Lider genç ve 16 yaşından itibaren siyasetin içinde. Son derece dinamik, çok yakışıklı bir çocuk. Bu çok önemli."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin