İzmir Kuş Cenneti'ne 4 bin fidan

İzmir Kuş Cenneti’ne 4 bin fidan dikileceği bildirildi.

İzmir Kuş Cenneti'ne 4 bin fidan
İzmir Kuş Cenneti'ne 4 bin fidan
GİRİŞ 01.02.2015 11:23 GÜNCELLEME 01.02.2015 11:23

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açıklamasında, ülkenin en önemli doğa harikalarından olduğunu belirttiği Kuş Cenneti’nin, yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekeceğini söyledi.

Kuş Cenneti’nin yeşil dokusunun güçlendirilmesi için başlatmayı planladıkları ağaçlandırma seferberliği için beklenen onayın Koruma Kurulundan geldiğini dile getiren Kocaoğlu, alan içinde "Angıt Tavası" olarak anılan bölgede ilk etapta 4 bin iğde ve ılgın fidanı dikileceğini kaydetti.

Kocaoğlu, bisiklet kiralama sistemi BİSİM'in Kuş Cenneti'nde de hizmet vermesinin planlandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Projenin hayata geçirilmesi için Ankara’dan beklediğimiz onay, geldi. Burada doğal malzeme kullanarak 22 kilometrelik yürüyüş parkuru yapmıştık. Şimdi burayı dışarıya kapalı parkur haline getirerek ziyaretçilerin bisikletle dolaşmasını sağlayacağız. Bu projenin hayata geçmesi, ziyaretçi sayısını önemli ölçüde artıracaktır."

Aziz Kocaoğlu, Homa Dalyanı’nda kontrollü şekilde yapılacak olta balıkçılığına ilişkin çalışmaların da sürdüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü