Kayseri'de "Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü"

Yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı

Kayseri'de "Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü"
Kayseri'de "Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü"
GİRİŞ 01.02.2015 14:54 GÜNCELLEME 01.02.2015 14:54

Kayseri'de, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanlığınca "Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü" düzenlendi.

Ülkü Ocakları il binası önünde toplanan, aralarında MHP İl Başkanı Mete Eke ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayraklarıyla slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Gruptakiler, burada Çin bayrağı yaktı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Selim Gümüş, yaptığı konuşmada, Çin'in yaklaşık 60 yıldır Doğu Türkistan'daki 35 milyon Uygur Türküne sistematik baskı, zulüm ve işkence uyguladığını söyledi.

Uygur Türklerinin evlerinin yakıldığını, kundaktaki bebeklerin öldürüldüğünü öne süren Gümüş, "Karşı koyan soydaşlarımız ise hapse atılmakta, sorgusuz, sualsiz her türlü işkence uygulanmakta, adeta ölüme terk edilmektedir. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren İslam dininin bütün vecibeleri yasaklanmıştır. Burada var olma savaşı veren soydaşlarımız, vatanlarını bırakarak göçe başlamışlardır. Bunlardan 367 Uygur Türkü kardeşimiz, Tayland'a sığınmış, açlık ve hastalıkla baş başa bırakılmış, kaderlerine terk edilmişlerdir. Bu kardeşlerimizin idam edilmek için Çin'e teslim edilmeleri istenmektedir. Bu zulmün aktörleri, kalbi taş kesilmiş çehrelerdir" diye konuştu.

Gümüş, Doğu Türkistan'ın sahipsiz olmadığını, Ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin Uygur Türklerinin yanında olduğunu söyledi.

Bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi