Akseki içme suyuna kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki ilçesinin 30 yıllık içme su sorununun çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Akseki içme suyuna kavuştu
Akseki içme suyuna kavuştu
GİRİŞ 01.02.2015 16:45 GÜNCELLEME 01.02.2015 16:45

Türel, Akseki Ömer Duruk Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda, Akseki'ye her ziyaretlerinde su sıkıntısıyla karşılaştıklarını anımsattı.

Söz konusu sorunun, "rüyanın gerçek olması" gibi çözümlendiğini ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Akseki'nin sarp yamaçlarında bu su isale hattını yapabilmek teknik olarak da kolay değil. Yaklaşık 12 milyon liralık bir yatırım yapıldı. 'Belediye Başkanı seçilirsem 6 ayda bu suyu getireceğim' dedim. Kimileri bana inanmadı. '30 senede gelmeyen su 6 ayda nasıl gelecek' dediler. Demek ki, çalışınca oluyor. Bu su hattı 40 kilometreydi. Ama biz istedik ki Salihler, Günyaka, Susuzşahap susuz bırakılamaz. Oralara da bu suyu getireceğiz. Hattı 52 kilometreye çıkardık. Bu hizmete 28 Temmuz'da başladık ve 12 Ocak'ta su isale hattını tamamladık. 68 işçi bu hatta geceli gündüzlü ve 16 iş makinesiyle büyük bir gayret gösterdi. Akseki'nin karında kışında durmadan çalıştılar. ASAT Genel Müdürümüzü ve yüklenici firmanın yetkililerini kutluyorum."

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise kentte devam eden hizmetlerine yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci de ilçedeki içme suyu probleminin çözülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da Türel'e teşekkür ederek, "Toroslar'ın eteğinde bulunan ilçemiz kabuğunu kırmıştır. 30 yıllık özlemimiz son buldu. Akseki'ye su hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Programa, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Akseki İlçe Başkanı Mehmet Özdilek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, daire başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü