Köye inen aç kurtlar, çoban köpeklerine saldırdı

Malazgirt ilçesine bağlı Fenek köyünde etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan 7 kurt, çoban köpeklerine saldırdı.

Köye inen aç kurtlar, çoban köpeklerine saldırdı
Köye inen aç kurtlar, çoban köpeklerine saldırdı
GİRİŞ 03.02.2015 11:53 GÜNCELLEME 03.02.2015 11:53

Alınan bilgiye göre, Fenek köyüne inmeye çalışan aç kurtları, Kenan Bahşi'ye ait iki çoban köpeği durdurmaya çalıştı. Bu sırada kurtların köye inmesine engel olmaya çalışan köpeklerden biri kurtlar tarafından öldürülürken, diğer köpek de yaralandı.

Gürültü üzerine olay yerine giden ve köpeğinin yaralandığını gören Bahşi, yaralı köpeği tedavi için araca bindirerek Malazgirt'e götürdü.

Veteriner hekim Murat Apaydın ve Baver Gündoğmuş tarafından yarası temizlenerek 10 dikiş atılan kangal köpeğin sahibi Bahşi, kurtlardan korunmak için kangal köpeği beslediklerini söyledi.

Kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan kurtlara köpeklerin saldırdığını anlatan Bahşi, "Gece 03.00 sıralarında köpeklerimin sesiyle uyandım. El fenerleriyle ve av tüfeğimizle köpeklerin yanına gittiğimizde, kurtların bir köpeğimizi öldürdüğünü gördüm. Diğer köpeğimde ağır yara almıştı. Köpeği hemen Malazgirt'e getirdim. Şu anda tedavi ediliyor" dedi.

Veteriner Hekim Baver Gündoğmuş ise köpeğin kurtlar tarafından karnından ısırıldığını ve yarasının ağır olduğunu belirterek, kendisine yardım edildiğini anlayan köpeğin tedavi sürecinde hiç zorluk çıkarmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu