Sel suları Karaağaç'tan çekilmeye başladı

Edirne’de yaşanan sel felaketinin üçüncü gününde Meriç ve Tunca Nehirleri’nin su debileri azalmaya başladı.

GİRİŞ 04.02.2015 11:58 GÜNCELLEME 04.02.2015 12:02

Bulgaristan’da baraj kapaklarının açmasının ardından üç gündür selle mücadele eden Edirne’de sular çekilmeye başladı. Karaağaç Mahallesi’nden de sel suları çekiliyor ancak kara ulaşımı halen yapılamıyor. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü resmi sitesinde yayınlanan rakamlara göre Meriç Nehri’nin saat 10.00 ölçümlerine su debisi bin 576 metreküp/saniye, Tunca Nehri’nin su debisi ise 245 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

KARAAĞAÇ MAHALLESİ’NDEN SEL SULARI ÇEKİLMEYE BAŞLADI

Kentte yaşanan sel ve su taşkınlarından en çok etkilenen bölgelerin başında ise Karaaağaç Mahallesi geliyor. Mahallede yaşayan 5 bin vatandaş, üç gündür sel esaretiyle mücadele ediyor. Mahallenin kent merkeziyle ulaşımı sağlayan Lozan Caddesinde, bu sabah itibariyle sel suları gözle görünür şekilde azalmaya başladı.

Sabah erken saatlerde evlerinden çıkarak, araç ve bisikletleriyle taşkın sahasını kontrole gelen Karaağaçlılar, sel sularının azalmaya başlamasının kendileri için çok sevindirici bir haber olduğunu söyledi. Lozan Caddesi’ndeki bozukluklar ve çukurlardan dolayı endişe eden mahalle halkı, bir an önce karayolunun ulaşıma açılarak kent merkeziyle bağlantılarının sağlanmasını umut ettiklerini kaydetti.

Öte yandan, Lozan Caddesi'nde suların azalmasıyla birlikte DSİ ve askeri birliklere ait araçların cadde de geçiş için kontrol yaptıkları ancak güvenlik riskinin devam ettiği öğrenildi. Ayrıca askeri helikopterlerle hava ulaşım ve aktarmalar bugün için henüz başlamış durumda değil.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı