Başbakanlık'tan azınlık raporu

Başbakanlık, son yıllarda farklı farklı inanç ve kültür gruplarına ilişkin yürütülen çalışmaları raporlaştırdı. İşte çarpıcı detaylar:

Başbakanlık'tan azınlık raporu
Başbakanlık'tan azınlık raporu
GİRİŞ 10.02.2015 09:49 GÜNCELLEME 10.02.2015 09:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Batı giderek İslamofobi'ye teslim olurken, Türkiye farklı inanç gruplarına yönelik adımlarıyla adeta ders veriyor. Yasal değişikliklerle, bugüne kadar bin 14 arazinin cemaat vakıflarına teslimini sağlayan hükümet, kiliselerden havralara kadar dini mekanları da restore etti. İnanç açılımı, azınlık gazetelerinden Ermenice ders kitaplarına kadar uzandı.

Başbakanlık, yürütülen kapsamlı çalışmaları raporlaştırdı.

Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) tarafından hazırlanan çalışmada, şu detaylar öne çıktı: 

-Türkiye'de 165 cemaat vakfı faaliyetlerini sürdürüyor. Bunların 76'sı Rum, 53'ü Ermeni, 19'u Musevi, 10'u Süryani, 3'ü Keldani, 2'si Bulgar, biri Gürcü, biri de Maroni cemaatine ait.

-Yeni Vakıflar Kanunu ile cemaat vakıfları adına kaydedilen taşınmaz sayısı bin 14'e ulaştı. 150 gayrimenkul iadesi için ise değerlendirme süreci devam ediyor.

-İmar Kanunu'nda yer alan “cami” ifadesi “ibadet yeri” olarak değiştirilerek tüm ibadet yerleri kanun kapsamına alındı.

-Farklı inanç gruplarına mensup kişilerin eğitim hakkının geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Ermenice ders kitapları hazırlayarak beş yıldır Ermeni okullarına ücretsiz dağıtılıyor. Basın İlan Kurumu da, 2011 yılından bu yana 6 azınlık gazetesinin ekonomik durumunu güçlendirmek için destek veriyor. Yaklaşık 50 yıllık bir aradan sonra 4 Haziran 2012'de bir Rum yayınevi de faaliyete başlamıştı.

KAYNAK: OĞUZHAN ŞAHİN - TÜRKİYE
YORUMLAR 1
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Fazla bile yapıyoruz, her yıl bizim hakkımızda söylenmeyi iyi biliyorlar, yok efendim neymiş 'bize baskı yapıyorlaar!!', 'bizi bombalıyor, yakıyorlaar!', mal varlıklarımıza el koyuyolaar!!', 'hiç özgürlük tanımıyolaar!!'.. Gına geldi artık bunlardan, toptan yasaklamak falan lazım bunları.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?