Çocuk mahkumlara görüntülü görüşme

Pişmanım Anne projesiyle çocuk mahkumlar, kendilerini ziyarete gelme imkanı olmayan aileleriyle internet üzerinden görüntülü görüşebilecek.

Çocuk mahkumlara görüntülü görüşme
Çocuk mahkumlara görüntülü görüşme
GİRİŞ 10.02.2015 17:34 GÜNCELLEME 10.02.2015 17:35

Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'te farkındalık oluşturacak projelere imza atmak istediklerini belirterek, şimdiye kadar hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Bugüne kadar uyguladıkları en önemli projelerden birinde 10 yıldır mahkumların kendilerine gönderdiği mektuplarda belirtilen talepleri ellerinden geldiği kadarıyla onlara ulaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Yüksel, mahkumların süt, bebek bezi, kıyafet, sivil hayattaki aile bireyleri için yakacak, yiyecek, kıyafet istendiğini söyledi.

"Görüntülü görüşme odaları oluşturulacak"

Ülkenin geleceği olan gençlerin uyuşturucu ve terör tuzağına düşmemesi ve düşenlerin bu bataktan çıkmaları için farkındalık oluşturacak bir projeye imza atmak istediklerini vurgulayan Yüksel, "Pişmanım Anne" projesiyle uzakta olan veya fiziksel olarak çocuklarını ziyaret edemeyen ailelerin mahkum çocuklarıyla görüştürülebileceğini dile getirdi.

Yüksel, şöyle devam etti:

"Cezaevlerinde tarafımızca hazırlanan görüntülü görüşme odaları sayesinde, dünyada ilk defa disiplinli hareket eden kader mahkumları ile ailelerinin görüşmeleri sağlanabilecek. Örneğin ailesi Van'da, kendisi İstanbul'da herhangi bir cezaevinde olan bir çocuk kader mahkumunu, ailesi buraya gelmeden internet üzerinde görüştürebileceğiz.

Bu görüşmeden elde edilecek mağduriyet-pişmanlık ilişkisini içeren görüntüler ilgili kişilerin izni alınarak sosyal medya üzerinden büyük kitlelere ulaştırılacak. Burada suç işleme konusunda caydırıcılık ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Tabii ki hiçbir şekilde mahkumu veya ailesini mağdur etmeyeceğiz. TRT ile düşünülen işbirliği sayesinde caydırıcı ve farkındalık oluşturabilecek bir de televizyon programı yapmak istiyoruz."

"Bakanlık olumlu bakıyor, şubat ayı bitmeden izin verilir"

Yüksel, projelerine Türk Bilişim Grubu'nun da destek verdiğini ancak halen kamu, özel ve sivil toplum kuruşları tarafından verilecek desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Adalet Bakanlığı ile projelerini hayata geçirmek için görüşmelerinin sürdüğüne işaret eden Yüksel, gerekli izin için bütün başvuruları yaptıklarını ve eksik işlemleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bakanlığın projelerine olumlu baktığını belirten Yüksel, şunları kaydetti:

"Zaten bu projeye olumsuz bakılması için hiçbir neden yok. Burada disiplinli hareket eden mahkumlar kendilerine ulaşma imkanı kısıtlı olan veya hiç olmayan ailelerini görebilecek. Aynı zamanda istemeden suça bulaşan veya isteyerek suç işleyip de pişman olan çocuklarımız, gençlerimiz topluma kazandırılacak. Şubat ayı bitmeden iznin verileceğini düşünüyorum. İzin verilir verilmez harekete geçeceğiz. Bunu önce İstanbul'da başlatıp tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz.Ayrıca proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığının proje geliştirmeyle alakalı müdürlüğü ile de görüşmelerimiz var. Bu projeye nasıl katkı sunabilirler onların fikrini alıyoruz. Mahkumların her türlü dini eksiklerini gidermek için onlardan yardım almak istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler