İstanbul İzmir Ankara İl İl Hava Durumu açıklaması

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak

İstanbul İzmir Ankara İl İl Hava Durumu açıklaması
İstanbul İzmir Ankara İl İl Hava Durumu açıklaması
GİRİŞ 12.02.2015 09:17 GÜNCELLEME 12.02.2015 09:18

İstanbul'da etkili olmaya başlayan kar yağışı ile birlikte öğrenciler de okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı... İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

 

Kar yağışı İzmir'de hayatı felç etti!

İzmir'de kar yağışı ve şiddetli rüzgar kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bornova ilçesinin yüksek kesimlerine çıkış rampalarında belediye ekipleri aralıksız kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Bornova ilçesine bağlı Evka 4 ile Atatürk Mahallelerine ulaşım güçlükle sağlanıyor. Belediyenin iş makineleri bu mahallelere çıkan rampalarda aralıksız kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor, yolda kalanlara yardım ediyor. Rampayı çıkacak araçlar ise çalışma yapan ekiplerin arkasından ilerliyor.

Şiddetini akşam saatlerinde artıran rüzgar da çeşitli olumsuzluklara yol açıyor.
Merkezdeki İzmirliler memnun Bazı İzmirliler, yüksek mahallelerinde etkili olan ve kentte çok nadir tanık oldukları kar yağışının keyfini çıkardı.

Afyonkarahisar'da doğumlu olduğunu ve 1999 yılından bu yana İzmir'de yaşadığını bildiren Gazi Doğan, ilk kez bu kadar şiddetli kar yağışına tanık olduğunu anlattı.
Kar yağışının kendisi için eğlence anlamına geldiğini söyleyen Doğan, "Kar olmazsa hastalık olur ama kar yağınca da insanlar yolda kalıyor. Eğridere Köyü'nde yaşıyorum, merkezde durum iyi ama yüksekteki köylerde hayat çok daha zor" dedi.
İsmail Keser ise 28 yıldır yaşadığı İzmir'de ilk kez bu kadar bu yağışla karşılaştığını söyleyerek, "Buraya 5 dakika uzaklıktaki mahallelere ulaşılamıyormuş ama yine de kar benim için çok güzel şeyler ifade ediyor. Özellikle çocuklar için kar çok çok önemli. En iyi şekilde değerlendireceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Bensu Pehlivan ise "Geçen hafta kar yağmıştı ama bu kadar değildi. Yağınca kabus olacak sanırım ama belki okullar tatil olur" görüşünü aktardı.
Selçuk ilçesinde kar yağışı

İzmir'de etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Şirince ve Meryem Ana Evi beyaza bürüdü. Selçuk merkezinde karla karışık yağmur ektisini gösterirken, ilçenin üst kısımlarnı kar kapladı. Şirince Mahallesi ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çeken kar, güzel görüntüler oluştururken, vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara ve İstanbul'da okullar 1 gün tatil

Ankara ve İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları tatil etti. 

İstanbul Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'da halen devam eden kar yağışının, tahmin edildiği gibi özellikle boğaz civarı ve Anadolu yakasında etkili olarak öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Yağışın öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağının değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle, valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır."

ANKARA'DA DA TATİL

Ankara Valiliğinden, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde Ankara'da yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrenciler için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla yarın (11 Şubat) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de yarın idari izinli sayılmaları Valilik tarafından uygun görüldü.

Ankara Valiliği'nden flaş tatil kararı!

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Ankara Valiliğinden, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kar, İstanbul'u ne zaman terk edecek?

İstanbul'da aralıklarla süren kar yağışının, öğle saatlerinden sonra kuvvetlenerek yarın akşama kadar devam edeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, bugün öğleden sonra saatte 80 kilometre hızla esecek rüzgarla yer yer fırtına şeklinde görülecek.

Anadolu Yakası'nda kuvvetli olmak üzere kent genelinde aralıklarla sürecek kar yağışı, yarın akşama kadar devam edecek.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 15-20 santimetre arasında olması beklenirken, sahil bölgelerinde 5 santimetreye kadar kar görülebilecek.
Kentte gece sıcaklığının sıfırın altına düşmesi beklenirken, yarın gündüz sıcaklığının ise 2 derece olacağı öngörülüyor.

Bu arada, yetkililer sürücülerin kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları ve vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları uyarısında bulundu.

Beklenen kar başladı! İlk tatil haberleri geliyor

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yurtta etkisini göstermeye başlayınca ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardı ardına yaptığı soğuk hava dalgası ve kar uyarıları sonrasında dün etkisini göstermeye başlayan kar yağışı yurt geneline bugünden itibaren yayılmaya başlayacak.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL

Kar yağışının etkisini göstermeye başladığı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM'DA DA TATİL

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Bugün 2 soğuk hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecek. Sıcaklıklar ise yurt genelinde bugünden itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. 

YOĞUN KAR GELİYOR

Sıcaklıkların İstanbul'da 5 dereceye düşeceği İstanbul'da bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Ancak gece saatlerinden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düşecek ve Salı ve çarşamba günü yoğun kar yağışları görülecek.

3 GÜN DİKKAT!

Meteorolojiye göre pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

PAZARTESİ

Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yağmur şeklinde başlayacak yağışların yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği, kıyı Ege'de kuvvetli sağanak yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

SALI

Kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

KAR PAZARTESİ AKŞAMDAN İTİBAREN İSTANBUL'DA

İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüşeceği, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

İZMİR'E DE AKŞAM KAR GELİYOR

İzmir'de ise bu akşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

Kar ne zaman yağacak, İstanbul hava durumu bilgisi

Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, İstanbul'da yarın öğle saatlerinden sonra Anadolu yakasının yükseklerinde ve akşam saatlerinden itibaren de kentin genelinde kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Karataş, İstanbul'da bugün ve yarın öğleye kadar yağmurun devam edeceğine işaret ederek, hava sıcaklıklarının yarın ve çarşamba günü düşeceğini ifade etti.   

“Yarın öğle saatlerinden sonra Anadolu yakasının yükseklerinde ve akşam saatlerinden itibaren de kentin genelinde kar yağışı bekleniyor” diyen Karataş, kar yağışının ilk etapta yağmurla karışık olacağını söyledi.

Karataş, çarşamba günü ise kent genelinde kar yağışının etkisini kaybedeceğini ancak Anadolu yakasında lokal olarak kar yağışı beklentisinin bulunduğunu belirterek, perşembe günü ise kentte yağışın beklenmediğini de kaydetti.

SICAKLIK DÜŞTÜ

Meteorolojinin yarın öğle saatlerinde kar yağışı uyarısı yaptığı İstanbul'da bugün aralıklarla yağmur etkili oluyor. Yağmur zaman zaman trafikte aksamalara neden oldu. Yağmur nedeniyle yoldaki su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sıcaklığın hissedilir derecede düştüğü kentte yağmurun gün boyu etkili olacağı belirtiliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, akşam saatlerinde Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’nin, gece Marmara’nın doğusu, İç Ege ve Batı Karadeniz’in batısının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor..

Uşak'ta eğitime bir gün ara
 
Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında belirtilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında Uşak Valiliği tarafından yapılan toplantının ardından okullar 10 Şubat Salı günü bir günlüğüne tatil edildi. 

Uşak Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 10 Şubat Salı günü 1 gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca İl geneli ve İlçelerimizde dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personele bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır" denildi.

 
 AĞRI'DA OKULLAR TATİL
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullar yarın tatil edildi.
 
MUŞ'TA OKULLAR TATİL
 
Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili oldu Muş merkez ve tüm ilçelerde yarın okullar tatil edildi.
 
KARS'TA OKULLAR YARIN DA TATİL
 
Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kars merkezde, ilçelerinde ve köylerinde okullar yarın da tatil edildi. 
 
Doğu'ya kar yağdı okullar tatil edildi
 
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum, Kars ve Ağrı'nın Eleşkirt, Erzincan'ın Tercan ilçelerinde okullar tatil edildi. Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Muş ve Ardahan'da bin 585 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi.
 
Doğu Anadolu Bölgesinde dün akşam başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıksız devam etti. Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da bin, Ağrı'da 270, Erzincan'da 160, Kars'ta 76, Muş'ta 64, Ardahan'da 15 olmak üzere toplam 1585 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığından 53 ekip köy yollarını açmak için seferber oldu. 
 
OKULLAR TATİL 
 
Erzurum'un Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Kars merkez ve Arpaçay, Ağrı'nın Eleşkirt, Erzincan'ın Tercan ilçelerinde okul öncesi, ilköğretim okulları ve liseler bugün yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelere de kar tatili izni verildi. Okullarda eğitim- öğretime 10 Şubat sabahı yeniden başlanacak. 
 
Kar kalınlıkları Erzurum'da 35, Ağrı'da 30, Ardahan'da 21, Kars'ta 15 santime ulaştı. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Konaklı'da 160, Palandöken'de 150, Sarıkamış'ta 85 santimi buldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü kar yağışının giderek şiddetini artıracağını ve Perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
 
Karlıova'da okullara 2 gün kar tatili
 
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle, bugün ve yarın olmak üzere ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki okullar 2 gün tatil edildi.
 
Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.
 
ARDAHAN GÖLE'DE OKULLARA KAR TATİLİ
 
Ardahan'da gün boyu etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Göle ilçesinde okullar, yarın için 1 günlüğüne tatil edildi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacak.
 
BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ
 
Yoğun kar yağışının devam ettiği Bitlis'te Valilik tatil kararı aldı. Bitlis Valiliği, Bitlis merkez ile merkeze bağlı köylerde yarın için ilk, orta ve liselerin tatil edildiğini bildirdi. Bitlis kent merkezindeki kar kalınlığı ise yaklışık 30 santimetreyi buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti