Diriliş Ertuğrul yeni özel bölüm TRT'de

Diriliş 'Ertuğrul TRT ekranlarında dün akşam özel bölümüyle sizlerle oldu. Ayrıntılar haber7.com'da

Diriliş Ertuğrul yeni özel bölüm TRT'de
Diriliş Ertuğrul yeni özel bölüm TRT'de
GİRİŞ 14.02.2015 10:17 GÜNCELLEME 14.02.2015 10:17

Diriliş Ertuğrul dün akşam özel bölümüyle ekrana geldi.  TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul dün akşam yeni bölümüyle ekranlara gelmedi. Diriliş Ertuğrul özel bölüm sayfamızda

Diriliş Ertuğrul özel bölüm izlemek için tıklayın

Diriliş Ertuğrul bu hafta neden yayınlanmıyor

TRT’nin büyük bir ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul bu akşam yeni bölümüyle ekrana gelemeyecek. TRT1’in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle çekim planlarının aksadığı bu nedenle Diriliş “Ertuğrul” dizimizin yayınına bir hafta ara vermek zorunda kalındığını söyledi. Dizi bu akşam hazırlanan özel bölümle yayına gelecek.

Kanal’dan yapılan açıklama şu şekilde:
 
“Son günlerde yaşadığımız yoğun yağışlar ve ağır iklim şartlarının çekim planlarımızı etkilemesi nedeniyle Diriliş “Ertuğrul” dizimizin yayınına bir hafta ara vermek durumunda kaldık.Bugüne kadar yayınlanmış olan bölümlerin özel sahnelerinden hazırlamış olduğumuz Diriliş “Ertuğrul” Özel bölümü, bu akşam TRT1 ekranlarında olacaktır.İlginiz için çok teşekkür ederiz”

DİRİLİŞ ERTUĞRUL ÖZEL BÖLÜM FRAGMANI

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 8.BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Diriliş Ertuğrul'a ceza yolda

TRT'nin ilgiyle izlenen dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'a ceza geliyor... Daha önceki bölümlerinde şiddet sahnelerindeki kan ve görüntüler için dizinin yayıncı kuruluşu TRT'ye, RTÜK tarafından bir önceki ay elde ettiği reklam gelirinin yüzde 1’i oranında para cezası kesilmiş ve uyarılmıştı.

Bu uyarı üzerine şiddet sahneleri sansürlenerek verilmişti. Ancak dizinin dün akşam yayınlanan 8. bölümünde de benzer sahneler yayınlandı.

RTÜK AFFETMİYOR

Şikayetleri inceyek kurul, ceza verdiği bölümle ilgili şu raporu gerekçe göstermişti;

Ertuğrul Gazi okunu fırlatır, haçlı askerinin boynundan saplanır ve kanlar fışkırır. Ertuğrul Gazi ve Alpleri haçlı askerlerine bıçak, kılıç ve balta ile kafalarından ve vücudunun çeşitl yerlerinden keseret öldürmektedir. Ertuğrul Gazi Haçlı askerlerinin boğazını kesmektedir.(Ö) Ayrıca Titus Müslüman eserlerin başlarını sırayla kesmektedir. Dizide kanlı savaş sahneleri ve kafa kesme görüntüleri açık bir şekilde ve herhangi bir mozaikleme ya da flulaştırma yöntemleri kullanmadan yakın çekim ekrana getirdiği görülmüştür. Sonuç olarak dizi filmde yer alan kanlı ve kafa kesme görüntülerinin açık ve net bir şekilde verilmesi hasebiyle çocuk ve genç yaştaki kişilerin bu görüntülerinden olumsuz etkilenebileceği, psikolojilerini ve gelişim süreçlerini olumsuz yönde etkileyeceği kanaati oluşmaktadır.

Kurul, rapor doğrultusunda TRT'ye yeni bir ceza daha kesecek.

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 7. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Dizide bu hafta Ertuğrul ve Halime tuzağa düşürülüyor. Sevilen dizinin yeni bölümünde Ertuğrul ve Halime tuzağa düşürdü. Üstelik Halime yaralandı. Beğeniyle izlenilen dizinin yeni bölümü 21 Ocak Çarşamba günü ekrana geldi

 

Diriliş Ertuğrul dizisi ve bilinmeyenleriTarih kitapları Ertuğrul Gazi'yi ve yaşanan o olayları nasıl anlatıyor? İşte bilinmeyenleriyle 'Diriliş Ertuğrul' ve hikayeleri...

51 BİN METRE KARE AÇIK VE KAPALI ALANDA PLATO KURULDU

Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olan Diriliş "Ertuğrul" Dizisi için 60 kişilik dekor ve sanat ekibi oluşturuldu. Bu ekip tarafından dizi için Beykoz Riva ve Kundura Fabrikası'nda o döneme ait iki plato kuruldu. Aslına uygun olarak 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve yine döneme ait 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 metrekare alanda Riva'da 13. yüzyıla ait Kayı Obası yeniden canlandırırdı. Kayı Obası'nda ayrıca oba çarşı, kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor. Beykoz Kundura Fabrikası'nda kurulan 6.000 metrekarelik kapalı alanda ise Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Selçuklu Kasrı, Tapınak Şövalyeleri Kale, salon ve odaları ile birlikte tekke gibi döneme ait mekânlar inşa edildi. Yine Beykoz Kundura Fabrikası'nda 5.000 metrekare açık alana Halep Çarşı, kale içi, Süleyman Şah Çadır içi, Tapınak Şövalyelerinin zindanı, koridoru ve ibadethanesi gibi mekânlar da inşa edildi.

4 BİN METREKARE KUMAŞ KULLANILDI

Diriliş "Ertuğrul" Dizisi için 1000'eyakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan üretirken kostüm ve börklerde kullanılan mücevher takıları, sanat grubunun kullandığı bakırlar ve madeni aksesuarlar Türkiye'nin dört bir yanından toplatıldı. Ahşap malzemeler ise elde üretildi. Kostüm ve dekorlar için 4 bin metrekare kumaş kullanıldı.

DİZİ İÇİN AT ÇİFTLİĞİ KURULDU

Dizi için ayrıca at castı yapılarak 25 adet at satın alındı. Yine dizi için Riva'da at çiftliği kurulurken bu atlar Uluslar arası koreografi ekibi Nomad tarafından 3 ay eğitildiler. Dizede atlar dışında ceylanlar, develer, koyunlar, keçiler, bülbül ve kekliklerde yer alarak kast ekibinin bir parçası oldular.

HOLLYWOOD'DAN KOREOGRAFİ EKİBİ

Diriliş "Ertuğrul" Dizisi'nin hazırlık süreci 10 ay sürerken beş ay boyunca tarihçi danışmanlar eşliğinde senaryo grubu tarafından hikâye oluşturuldu. Üç ay uluslar arası Moğol sanatçı Gammat'a hikaye, dekor ve kostümlerle ilgili dizinin illüstrasyon çizimleri yaptırıldı. Yine dizide ki koreografiler için Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin ve Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi. Nomad ekibi dizi oyuncularını ve atlarını eğitirken ayrıca dizinin koreografilerini de hazırladılar. Tanıtımlarında ki görsel efektleri ile dikkat çeken Diriliş "Ertuğrul" Dizisi Hollywood kıvamında ki görsek efektleri ve animasyonlarıyla da çok konuşulacak.

DİRİLİŞ "ERTUĞRUL"

"O; güneşi bayrak, göğü çadır eyleyip kısraklarını uçsuz bucaksız ovalara sürdü. Yağız yeri titretip, mavi göğü deldi. Pusatlarını yar eyleyip, ordularını gür kıldı. Daha çok denize, daha çok toprağa ilahi muştuyu taşıdı. Dünyanın iki hükümdara dar geldiğine inandı. Ve dünyayı bir hükümdara yar kıldı. Süleyman Şah oğlu Ertuğrul ümitlerin tükendiği bir çağda dirilişin adı oldu. " Diriliş, dünyanın kaderini belirleyen adamın hikayesi. Hikaye: 13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071'de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul'dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul'un hikayesinde gizliydi.

Ertuğrul'un, İbn-i Arabi'den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. "Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler; Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm; Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik; Bu destanda büyüleyici bir aşk var." 

'Diriliş Ertuğrul' reytingde kaçıncı oldu?

TRT'nin sezonun en iddialı dizilerinden olan 'Diriliş Ertuğrul'un ilk bölümü reyting listesini alt-üst etti.

Merakla beklenen ve dün akşam ilk bölümüyle TRT 1'de ekrana gelen 'Diriliş Ertuğrul' dizisi, AB ölçümlerinde ilk sırada yer aldı. Toplam da ise 2. sırada yer alarak ilk haftasını zirvede tamamladı.

Sosyal medyada da diziye tam not verilirken, eleştirilen tek konu 'aşk' temasının dizinin asıl konusunun önüne geçebileceği endişesi oldu. 

REPLİKLER ÇOK BEĞENİLDİ

Dizide geçen diyalolglar da oldukça beğeni topladı. Sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına giren sözler ise şöyle;

-''Davamız kuru bir cihangirlik davası değildir.Bilakis davamız İslam davasıdır.''

-''Zalim, adam vermezsek gök kubbeyi başımıza yıkacakmış. Eğer verirsek gök kubbe başımıza yıkılmaz mı?''

-Türklerle Selahattin Eyyübülerin torunlarını birbirine düşürdük mü iş tamam

- Töre bilmeyen adamdan Sultan olmaz, Bey de olmaz adam da olmaz. Bizim de adam olmayanla işimiz olmaz.

-'Şimdi tüm İslam Dünyası intikam peşine düşsün bakalım.'

-Ol deyince olduran, gönüllerimizi iman nuruyla dolduran Allah'ın 99 adıyla. Ya Bismillah

-''Bey kızı töre bilmez olmuş. Atasının sözünün üstüne söz söyler olmuş.''


--Nereye gidersiniz?
-Haydan gelip, Hu’ya gideriz.

-'İntikam yoksa,saman askerden farkı kalmaz şövalyenin.''

-''İçindeki kibir putunu ne zaman büyüttün sen ?''

Dizi, televizyon eleştirmeni Mesut Yar'dan da tam not aldı. Yar 'Diriliş-Ertuğrul dizisi sanırım Türk TV tarihinin en pahalı prodüksiyonu olarak bir kenara not düşülecek... Sadece ilk bölümünün çekimi bir buçuk ay süren, hazırlanmasını filan da katarsanız pratiğe geçişi bir yılı bulan dizinin görsellikten kadrosuna kadar farklı bir vitrin yaratması dizi endüstrisi adına gurur duyulacak bir şey...' diye yazdı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?