Manisa'da ilginç baskın: 68 gözaltı!

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, Turgutlu Kanatlı Hayvanları Koruma Derneği adı altında horoz dövüşü yaptıranlara baskın düzenlendi.

Manisa'da ilginç baskın: 68 gözaltı!
Manisa'da ilginç baskın: 68 gözaltı!
GİRİŞ 13.02.2015 02:09 GÜNCELLEME 13.02.2015 02:09

Operasyonda 12 dövüş horozu ile dövüşte bahis oyunlarında kullanıldığı tahmin edilen oyun kağıtları, markalar ve horoz tüyleri ele geçirildi.  

Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine İzmir-Ankara Karayolu Kaynar Mevkiinde Kanatlı Hayvanları Koruma Derneği'nin olduğu tespit edilen kapalı akaryakıt istasyonu yanında horoz dövüştürülen yere baskın yaptı. Tribün içerisinde 4 Hint horozunun dövüştüğünü gören polis ekipleri 68 kişiyi gözaltına alırken, 12 horozu da kurtardı. Ekipler tarafından dernek yönetimine, çalışan ve horoz sahibi olan 4 kişiye 'kumar oynanması için yer temin etmek' suçundan adli işlem yapıldı, Olay yerinde gözaltına alınan 68 kişiye  'kumar oynamak' suçundan her biri için 208 TL olmak üzere toplam 14 bin 144 TL idari para cezası kesildi. 

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ele geçirilen horozların operasyona katılan İl Orman Müdürlüğü Doğal Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği öğrenildi. Haklarında işlem yapılan ve Kabahatler Kanunu'ndan ceza yazılan 68 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini