Ehliyette başarı yüzde 63’e düştü

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ehliyet sınavında yaptığı değişikliğin ardından yüzde 95’lik başarı oranı yüzde 63’e düştü.

Ehliyette başarı yüzde 63’e düştü
Ehliyette başarı yüzde 63’e düştü
GİRİŞ 13.02.2015 08:45 GÜNCELLEME 13.02.2015 08:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yapılan değişiklikle birlikte ehliyet sınavlarındaki başarı oranlarında düşüş yaşandı.

Denetimlerin artırılması ve tüm yurtta eğitimler verilmesinin ardından ehliyet sınavlarındaki yüzde 95’lerdeki başarı oranı yüzde 63’lere indi. Ülke genelindeki düşüşe rağmen Doğu ve Güneydoğu’da oranın değişmediğini belirleyen Bakanlık, bu illeri inceyerek eğitim verdi.

EĞİTİMDE KALİTE

Eğitim sonundaki dönüşü kontrol amacıyla bir yıllık sonuçlar karşılaştırıldı. Buna göre Doğu ve Güneydoğuda bulunan 23 ilin 2014 yılı Ocak ayında başarı oranı yüzde 82.1 iken bu yıl bu oranın yüzde 71’e düştüğü görüldü. Oransal düşüşün en çok yaşandığı il yüzde 26. 8 ile Muş olurken, Muş’u yüzde 25.3 ile Bingöl ve yüzde 24.6 ile Ardahan takip etti. Bu iller arasında sadece Adıyaman, Erzincan ve Erzurum’un başarı oranlarında düşüş yaşanmadı. Başarı oranlarının normal seviyelere yaklaşmasıyla ise verilen eğitimlerin ve yapılan denetimlerin kurslarda kalite artırımına katkı sağladığı sonucuna ulaşıldı. (Star)

YORUMLAR 18
  • ufuk 9 yıl önce Şikayet Et
    oto sanayi bastırır başarı %500 olur. her şey para ve istihdama bakar gerisi kağıt.
    Cevapla
  • Zaza Bilo Elazig 9 yıl önce Şikayet Et
    bu oranda fazla...Kesinlikle üc kagit devam ediyor...kesinlikle cok sikii denetlenmeli,can pazardan alinmiyor cünkü
    Cevapla
  • MALATYALI 9 yıl önce Şikayet Et
    eşim ehliyet sınavını kazandı kaprisli bir hoca ilk turda eledi ikinci turda bir kapalı bayan düşmanı hocaya denk geldi elendi birini kaçırdı bu son hakkı haksız yere elenirse o zaman ayın 29 daki gazetede güzel bir haber oluruz gibime geliyor bu ne kardeşim zulme döndü öğretmenin insafına kalmış bir direksiyon sınavı kriter yok biri hızlı gittin diyor 70 le diğeri yavaş gittin 50 ile ne yapalım müneccim mi sürücü keyfinizi bulsun böyle giderse çok olay olur..
    Cevapla
  • ehliyet 9 yıl önce Şikayet Et
    oyle 3-4 haftaya şoforluk öğrenilmez kurslarda başarılı olanlara geçiçi ehliyet vereceksın bu kişiler bir veya iki yıl yanlarında beş yıllık ehliyetli şofor olmadan araç kullanamıyacak ayrıca imtihanlarda çok gereksız sorular soruluyor mesela bir zaman imtihanda katalizor un gorevi sorulmuştu bunu bilse ne olur bilmese ne olur.abdurrahman isimli arkadaş sizin soylediğiniz kural eskiden di şimdi değişti yılını hatırlamıyorum 4 lu kavşaklarda yol hakkı sağdan gelenındır ,yani her yerde sağdan gelen in önceliği vardır ,bir kavşakta kaza yapıldığı zaman sağdan gelen haklıdır
    Cevapla
  • poor 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten zor olsun ki önüne gelen şöforluk nedir bilmeyen almasın. Adam sonra kural vs bilmiyor sadece gaza basıyor. Ülkeinin kaadan kaybettiği can ve mal ne kadar oldu yazık zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var