Bedelli askerlikte son gün yoğunluğu

Uygulamadan yararlanmak isteyenler, son günde, İstanbul Askerlik Dairesi Başkanlığı'nda yoğunluk oluşturdu

Bedelli askerlikte son gün yoğunluğu
Bedelli askerlikte son gün yoğunluğu
GİRİŞ 13.02.2015 15:42 GÜNCELLEME 13.02.2015 15:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bedelli askerlik uygulamasından son günde yararlanmak isteyenler, İstanbul'daki askerlik şubelerinde yoğunluk oluşturdu.

Halıcıoğlu'ndaki İstanbul Askerlik Dairesi Başkanlığı'na gelen yükümlüler, işlemlerinin ardından "bedelli muafiyeti" belgesi aldı.

Yararlananlar mutlu

Bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanan 29 yaşındaki Hayattin Kayan, askerlik hizmetini bedelli olarak yapmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, "Kuş gibi hafifledim. İçerideyken önümde 12 kişi vardı, şafak sayıyor gibi olmuştum. Sabahtan buraya gelene kadar annem on kere aradı. Ben de '12 ay yapsaydım ne olacaktı?' dedim. Para için biraz kredi aldım, annemden biraz aldım" diye konuştu.

Kayan, daha sonra ailesini arayarak, bedelli askerlikten yararlandığı haberini verdi.

Son güne bırakmanın stresini yaşadılar

Düzenlemeden yararlanan 29 yaşındaki Mehmet Telli, çok mutlu olduğunu belirterek, böyle bir hizmetin sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Telli, başvuruyu son güne bırakmanın stresini yaşadığını anlatarak, "Ama bitti çok şükür. Az bir para değildi. Bir önceki bedelli 30 bindi. Büyüklerimiz o şekilde uygun gördüler. Hiç olmayabilirdi" dedi.

Askerlik hizmetini yapmış olmanın hayata dair uzun süreli plan yapmasını sağlayacağını anlatan Telli, her an askere gitme düşüncesinden kurtulduğunu söyledi.

Başvuruyu son güne bırakanlardan 36 yaşındaki Atakan Sönmez ise uygulama sayesinde önemli bir yükten kurtulduğunu ifade ederek, hizmet bedelini bir araya getirmenin zorluklarından bahsetti.

Bedellide son gün

Bedelli askerlik uygulamasından, henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihinden önce doğan yükümlülerden istekli olanlar, bugün mesai saati bitimine kadar askerlik şubelerine veya yurtdışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin lira ya da karşılığı kadar yabancı ülke parasını peşin olarak ödemeleri şartıyla faydalanabiliyor.

Başvuruların geçerli olabilmesi için, 18 bin lira tutarındaki bedelin bugün mesai bitimine kadar Halk Bankası'nın IBAN No (TL) (TR31 0001 2009 4520 0010 2600 83) Ziraat Bankası'nın IBAN No (TL) (TR49 0001 0017 4537 7119 4351 38) ve Vakıfbank'ın IBAN No (TL) (TR28 0001 5001 5800 7302 9593 00) hesap numaralarından birine yatırılıp, dekontların askerlik şubelerine teslim edilmesi gerekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    Peki parası olmayan gariban adam ne yapacak ? Gidip komutan müsvettelerinin karılarının şöförlüğünü yapacak, köpeğini gezdirecek, etrafı silip süpürecek, gece ise nöbette ise küfür yiyecek,dağlarda gönderilecek hainlerin pususuna düşüp niyazi olacak adıda şehit olacak tv'de bi kaç saniyeliğine haber olacak belki... Zengin babasının aldığı arabayla kız tavlayacak. Bu konun çıkmadan önce başbakan ben böyle bi vebalin altına giremem demişti.
    Cevapla
  • cüneydi bağdadi 9 yıl önce Şikayet Et
    allah akp den razı olsun, başımızdan eksik etmesin. allah sayın cumhurbaşkanımıza sıkıntı vermesin
    Cevapla
  • Vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    hele koçlara hele yakışır bu devletin parayada ihtiyacı var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü