Mesleki Eğitimde Akreditasyon Projesi

Proje kapsamında "Eğitim Programı Hazırlama Çalıştayı"’ düzenlendi

Mesleki Eğitimde Akreditasyon Projesi
Mesleki Eğitimde Akreditasyon Projesi
GİRİŞ 13.02.2015 16:29 GÜNCELLEME 13.02.2015 16:29

Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eğitimde Kalite Yeterlilik ve Akreditasyon (EKYA) Derneği ortaklığı ile hazırlanan Mesleki Eğitimde Akreditasyon Projesi kapsamında "Eğitim Programı Hazırlama Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Grand Ser Otel'deki çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Yaşar, İl Milli Eğitim Müdür yardımları, bazı şube müdürleriyle AR-GE birimi öğretmenleri katıldı.

Kuş, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, projenin bitiminde Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanının, uluslararası alanda kabul edilen kriterlere uygun hale geleceğini söyledi.

Okulların Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yürütülen akreditasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeterliliklerinin de onaylanacağını kaydeden Kuş, "Proje faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi ve hedeflenen amaçlara ulaşabilmesi için Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne gereken desteğin sağlanacağını ve bu tür proje çalışmalarının diğer okullarımızda da gerçekleştirilmesine ön ayak olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kuş, mesleki eğitimin cazibesinin artırılmasını amaçlayan projenin, mesleki ve teknik eğitim paydaşlarının bu yöndeki çalışmalarına da ivme kazandırması beklendiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı