İş yerine "Müzakere ve Çözüm" adını verdi

Batman'da kaynak ustası Mehmet Göktay, iş yerine "Müzakere ve Çözüm" adını verdi.

İş yerine "Müzakere ve Çözüm" adını verdi
İş yerine "Müzakere ve Çözüm" adını verdi
GİRİŞ 15.02.2015 14:06 GÜNCELLEME 15.02.2015 14:06

Batman'da kaynak ustası Mehmet Göktay, çözüm sürecinin beraberinde getirdiği huzur ortamının sürmesi konusundaki desteğini göstermek için iş yerine "Müzakere ve Çözüm" adını verdi.

Yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle yıllardır barış içinde yaşamaya özlem duyan vatandaşlar çözüm süreci ile sağlanan huzur ikliminin sürmesini istiyor.

Çözüm süreciyle sağlanan olumlu havanın devamından yana olan vatandaşlardan Göktay da (42), sürece verdiği desteği göstermek için daha önce tabelası bulunmayan Seyitler Mahallesindeki iş yerine isim olarak, "Müzakere ve Çözüm"ü seçti.

Aldığı kararı 2 ay önce hayata geçiren Göktay, bu ismin yazıldığı tabelayı iş yerine astı. Tabela sokaktan geçen vatandaşların da dikkatini çekiyor.

BU MÜZAKERE VE ÇÖZÜM SÜRECİ SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Göktay, AA muhabirine, 15 yıldır kaynak ustası olduğunu, aynı zamanda demir doğrama işi ile de uğraştığını söyledi.

Çözüm sürecinin getirdiği normalleşmenin işlerinde etkisini hissettiğini ifade eden Göktay, bu huzur ortamının devam etmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

"Bu ortamın bozulmaması ve barışın sağlanması için kimin elinden ne gelirse yapması lazım" diyen Göktay, kendisinin de iş yerine verdiği isimle bu görevini yerine getirmek istediğini dile getirdi.

"Bu topraklarda çok acılar yaşandı. Bu müzakere ve çözüm sürecine sahip çıkmalıyız. Ben de içimden geldiği için desteğimi iş yerime astığım tabelayla gösterdim" ifadelerini kullanan Göktay, şunları kaydetti:

"Terör olaylarından dolayı binlerce insan bu ülkede hayatını kaybetti. Bir can bu kadar ucuz olmamalı. İnsanlar ölmemeli, analar ağlamamalı. Kürtler de öldü, Türkler de öldü. Gençler gitti. Kim ne anladı, kim ne kar etti? Yine ağlayan analar ve babalar oldu. Gençlere yazık oldu. Artık gençlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bu çözüme el atılması gerekiyor. Bu sorunun bir an önce sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşturularak barışla nihayete ermesi lazım. Hepimizin isteği budur. Bunu önce Allah'tan sonra tüm halklardan temenni ediyoruz."

Göktay, kaynakçılık yaparken Kürtlerin ve Türklerin de bu şekilde kaynaşması gerektiğini düşündüğünü belirterek, "Yüzyıllarca bu topraklarda bir arada yaşayan tüm vatandaşlar, demiri kaynak yaptığımız gibi birbirlerine kaynaşarak, el ele verip sürece sahip çıkmalı" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...