Tek kişilik Özgecan eylemi ağlattı!

Samsun'da tek kişilik oturma eylemi yapan 27 yaşındaki Derya Çakır, arkadaşlarından destek göremediği için gözyaşlarına boğuldu.

Tek kişilik Özgecan eylemi ağlattı!
Tek kişilik Özgecan eylemi ağlattı!
GİRİŞ 16.02.2015 06:09 GÜNCELLEME 16.02.2015 06:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Derya Çakır, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde cinayete kurban giden Özgecan Aslan’a yapılanları protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda eylem gerçekleştirdi.

Bu eylem için dün gece boyunca hazırlık yapan, pankart hazırlayan Derya Çakır, sosyal medya üzerinden eyleme arkadaşlarını da çağırdı.

Arkadaşlarından da konuyla ilgili destek alan Derya Çakır, bugün saat 15.30'da Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Yarım saat beklemesine rağmen hiç bir arkadaşı gelmeyen Çakır, bu kez tek kişilik oturma eylemi yaptı.

Arkadaşlarının gelmemesine çok üzüldüğünü belirten ve gözyaşlarını tutamayan Derya Çakır, "Bazı şeyleri illa yaşamak mı gerekiyor? Kim sahip çıkacak bize? Kadınlar birbirine sahip çıkmadığı sürece bu böyle devam edecek. Hiç bir şey olmamış gibi sadece internet başında, 'Haklısın, takdir ediyoruz. Biz senin arkandayız' diyorlar. Hani neredeler? Kim var benim arkamda şimdi? Hiç bir hemcinsim yok. Niye, evde yemekleri daha önemli. Eşleri, alışverişleri, günleri daha önemli. Bir insan canı bu. Ben gece vakitleri tek başıma dolmuşa, minibüse biniyorum. Bu olay da dolmuşta, minibüste olan bir şey. İlla başlarına mı gelsin? İlla çocuklarının başlarından böyle olaylar mı geçsin? Tek başıma meydanın ortasında oturup, sesimi duyurana kadar eylemimi yapacağım.

Benim yanımda olmayan insanlar utansın. Evet, ben şiddet gördüm. 10 ay oldu eşimden boşanamıyorum. Sırf o istemediği için. Utanacak olan ben değilim. Hiç bir canlı dayağı, tokadı hak etmiyor" dedi.Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nın ortasına oturan Derya Çakır, yanında getirdiği kağıtları vatandaşlara dağıttı. Derya Çakır'ın oturduğunu gören bazı vatandaşlar, genç kadına destek verdi. Çakır, 10 dakikalık oturma eyleminin ardından alandan ayrıldı.

YORUMLAR 4
  • Burak 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. Seviyeli eylem yapmış. Türkiyenin böyle insanlara ihtiyacı var. Arkadaşları da ayıp etmiş.
    Cevapla
  • Halit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence o arkadaşlarını gözden geçirsin. Hatta hepsiyle ilişkiyi kessin.
    Cevapla
  • kurtulus 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadın haklı böyle bir olay karşısında tepki veren arkadaşı çıkmamış. Kendisini tebrik ediyorum
    Cevapla
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Boyle duyarli insanlara bu toplumun ihtiyaci var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi