İşte Özgecan'ın katillerinin alacağı en ağır ceza

Özgecan'ın katilleri üzerinden başlatılan ''İdam'' ve ''Hadım'' tartışmaları sürerken zanlıların alacağı en ağır ceza da belli oldu.

İşte Özgecan'ın katillerinin alacağı en ağır ceza
İşte Özgecan'ın katillerinin alacağı en ağır ceza
GİRİŞ 16.02.2015 07:30 GÜNCELLEME 16.02.2015 09:46
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı vahşice öldürdükleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklandı.

Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ahmet Suphi A, "canavarca hisle öldürme", Necmettin A. ile Fatih G. ise "suça iştirak, yardım ve yataklık" suçlarından tutuklandı.

Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran bu cinayet sonrası ''İdam geri gelsin'' diyenler de oldu, hadım isteyenler de... Peki normal şartlarda bu tarz bir durumda zanlıların alacağı en ağır ceza ne?

Özgecan Aslan’ın öğrenim gördüğü Çağ Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin, yargılama süreciyle ilgili şu değerlendirmeyi yaparak zanlıların alabileceği en ağır cezayı açıkladı...
 

“Zanlı ’hunharca hislerle öldürme’ ile yargılanacak. Cezası ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıdır. Hukukumuzdaki en ağır ceza budur. Ağırlaştırılmış hapis cezasının ömür boyu hapis cezasına göre en belirgin farkı, aflardan yararlanamayacak olmasıdır. Aftan yararlanabilmesi için 30-39 yıl hapis yatmış olması gerekir. Hükümlü, tek kişilik odada barındırılır. Spor ve iyileştirme faaliyetine katılamaz. Cezasının infazına, hiçbir surette ara verilemez.”





YORUMLAR 28
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    hadım sonra 10 yıl içerde sonrada idam olsun en iyisi
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu tipleri omur boyu unutmassak unutturmassak aramizda dolasamazlar ailelerini Dr afisleselerdi keske O zaman belki a man oglum derler
    Cevapla
  • delirdim 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin halina bak anam ağlıyorum içimden ya bu ülkeyi yönetenler nerde ahlak dışı bu hareketlere neden olan bu hükümet nerde halka izlettiğiniz sapıkça diziler ve yarışmalar halkımızı bu hale düşürüyor rtük nerde nerdesiniz allah aşkına nerdesiniz
    Cevapla
  • Şerife 9 yıl önce Şikayet Et
    İdam edilmeleri kurtulus olur onlar icin.. işkenceli müebbet olsun cezalari ölmek icin yalvarsinlar..
    Cevapla
  • yeşil bursa 9 yıl önce Şikayet Et
    kısas kısas kısas bak bakalım dahada olurmu siz allahtan iyimi biliyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti