Akşener ve Kazan "mağdur" sıfatıyla ifade verecek

28 Şubat Davası'nın 73. duruşmasında Meral Akşener ile Şevket Kazan'ın, "mağdur" sıfatıyla ifadesine başvurulacak.

Akşener ve Kazan "mağdur" sıfatıyla ifade verecek
Akşener ve Kazan "mağdur" sıfatıyla ifade verecek
GİRİŞ 16.02.2015 09:51 GÜNCELLEME 16.02.2015 13:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın 73. duruşması, bugün yapılacak.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30'da başlayacak duruşmada, 28 Şubat döneminde İçişleri Bakanı olan Meral Akşener ile Adalet Bakanı olan Şevket Kazan'ın "mağdur" sıfatıyla ifadesi alınacak.

Duruşmanın Salı günkü kısmında eski bakanlardan Hasan Celal Güzel dinlenecek.

Davaya, müdahil olarak katılmak için bin 29 kişi dilekçe verdi, bin 21 müştekinin de sözlü ve yazılı ifadesi alındı.

Sanıklardan Eser Şahan, 11 Şubat 2015'de, Bükreş'te bir parkta ölü bulunduğu, emekli orgeneral Teoman Koman da tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde 14 Aralık 2013'de vefat ettiği için ifadeleri alınamadı.

Yılmaz adres bildirmedi

Mahkeme, ara kararında eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın "tanık" olarak dinlenmesi için davetiye gönderilmesine karar vermişti. Ancak Yılmaz, mahkemeye adres bildirmediği için davetiye gönderilemedi.

Daha önce de mahkeme,  Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e "tanık" olarak bilgisine başvurmak üzere davetiye göndermiş, Demirel, mahkemeye gelmeyeceğini bildirmişti.

"Bir ceza verecekler, vermezlerse ayıp olur"

AA muhabirine 28 Şubat sürecini ve davayı değerlendiren dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, davanın açılmasını olumlu bulduğunu belirterek, "Bu aşamadan sonra artık Türkiye'de darbe olmaz. Bu kadar darbeler tartışıldıktan sonra" dedi.  

Kazan, "Bu davayı kolay kolay neticesiz bırakamazlar. Hepsini toptan beraate götüremez-ler. İddianameye baktığımızda, iddianame dolu, boş değil. Bir ceza verecekler, bu görülüyor. Sen, bu kadar zamandır bu davalara devam ediyorsun. Bu kadar duruşmadan sonra bunların hepsi suçsuz demek mümkün değil" diye konuştu. 

Sanıkların, savunmalarında "darbe" suçlamasını kabul etmediği, hükümetin kendisinin istifa ettiğini savunduğunun hatırlatılması üzerine Kazan, şöyle konuştu: 

"Biz, darbenin ne olduğunu biliyoruz. 12 Mart'ları yaşadık. 12 Eylül'leri yaşadık. Darbeydi ama 28 Şubat'ın adına basın tarafından 28 Şubat post modern darbesi adı verildi. Dolayısıyla bu isim benimsendi. Ve o günden bu güne kadar 28 Şubat'tan bahsedilirken, doğrudan doğruya darbe olarak değil, post modern darbe olarak bahsediyorlar."  

Darbeyi, askerlerin tek başına yapmadığını, kışkırtıldığını ve teşvik edildiğini belirten Kazan, 28 Şubat'ın sivil ayağına da dava açılması gerektiğini ileri sürdü. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • yakup 9 yıl önce Şikayet Et
    41yaşındayım mhp li değilim ama türkiyede hiçbir politikacı 28 şubatta(ankaradaydım) erkek darbeci ergenekoncu asker vs silahlı eşkiyalar önünde bu kadın Meral Akşener kadar cesur olamadı(emniyetin ağır silahları ile genelkurmaybaşkanlığı ve komutanlıkları sardı başta Çevik bir komutanlar Akşenerden korkup silahlı darbe yapamadılar).Bahçelinin yerine başa geçse oyum Mhp ye...ama nerdeee
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Yakup, Akşener MHPye değilde AKPye geçseydi memnun olurdum !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?