BM Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli sona erdi

En az gelişmiş ülkelere yönelik kurulması planlanan Teknoloji Bankası'nın organizasyonel ve operasyonel detaylarını görüşmek için düzenlenen panel, TÜBİTAK TÜSSİDE'de gerçekleştirildi

BM Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli sona erdi
BM Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli sona erdi
GİRİŞ 17.02.2015 17:01 GÜNCELLEME 17.02.2015 17:01

En az gelişmiş ülkelere yönelik kurulması planlanan Teknoloji Bankası'nın organizasyonel ve operasyonel detaylarını görüşmek üzere gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli, TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde (TÜSSİDE) sona erdi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren TÜBİTAK TÜSSİDE'de gerçekleştirilen panele, BM Genel Sekreter Yardımcısı ve En Az Gelişmiş Ülkeler Yüksek Temsilcisi Gyan Chandra Acharya, Ruanda eski Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Romain Murenzi ve BM yetkilileri katıldı.

En az gelişmiş ülkelere yönelik kurulması planlanan Teknoloji Bankası'nın organizasyonel ve operasyonel detaylarını görüşmek üzere gerçekleştirilen panele, Murenzi başkanlık etti.

Panelde, Teknoloji Bankası'nın, “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Mekanizması”, “Patent Bankası” ve “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Arşiv Merkezi” ana başlıkları altında oluşturulması görüşüldü. Söz konusu üçlü yapı sayesinde, en az gelişmiş ülkelerin bilim ve teknolojik altyapıları ile insan kaynaklarının geliştirilmesi, gelişmiş ülkelerle olan işbirliğinin bankayla daha sistematik olarak devam ettirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Panelde, Teknoloji Bankası için yapılacak olan fizibilite çalışmasının, temmuzda düzenlenecek ikinci panel toplantısına kadar bitirilmesi kararlaştırıldı.

Panelde konuşan Acharya, Türk Hükümetinin Teknoloji Bankası çalışmalarına verdiği destekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye'nin özellikle bu oluşumda bu kadar büyük rol almasının süreç açısından önem taşıdığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında