Sokakta kalan kadın koruma altına alındı

İstanbul'da Ayten G. çocuklarıyla sokakta kalınca, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından sığınma evine yerleştirildi.

Sokakta kalan kadın koruma altına alındı
Sokakta kalan kadın koruma altına alındı
GİRİŞ 21.02.2015 13:08 GÜNCELLEME 21.02.2015 13:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Annesini yıllar önce kaybedince babası tarafından sokağa terk edilen Ayten G., çocuk yaşta koruma altına alındıktan sonra evlatlık verildi. Ayten G., 6 yıl önce İstanbul'da Ş. Ş. ile evlendi.

Bu evlilikten 4 ve 6 yaşında iki oğlu olan Ayten G., eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenince boşanma davası açtı. Ayten G., boşandıktan sonra da çocuklarını alarak memleketi Bartın'a döndü.

BİRLİKTE YAŞADIĞI KİŞİDEN HAMİLE KALDI

Bartın'da kimsesi olmadığı için kalacak yer bulamadığını söyleyen Ayten G., iddiaya göre tanıştığı bir erkekle yaşamaya başladı ve ondan hamile kaldı. Ayten G., nikahsız yaşadığı kişiyi, 2 ay önce evli olduğunu öğrenince evden kovdu. 

Geliri olmayan ve evin kirasını ödeyemeyen 8 aylık hamile Ayten G., ev sahibi tarafından önceki gün 2 çocuğu ile evden çıkarıldı.

SOKAKLARDA KALACAK YER ARADI

Ayten G., karla kaplı sokaklarda ayağında terlik ve üzerinde tişörtle kalacak yer ararken bir gün komşusunun evinde kaldı. Dün akşam saatlerinde sokaklarda yine aynı şekilde kalacak yer aradıktan sonra bir bankta çocuklarıyla oturan Ayten G.'yi gören bir kişi Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne haber verdi. 

Görevliler tarafından alınan kadın, çocuklarıyla birlikte sığınma evine yerleştirildi.

'KİMSE BANA SAHİP ÇIKMADI'

Ayten G., eşinden boşandıktan sonra Bartın'a döndüğünü, ancak kimsesi olmadığı için tanıştığı bir kişiyle yaşamaya başlayıp ondan hamile kaldığını belirterek şunları söyledi:

"Birlikte yaşadığım bu kişinin evli olduğunu öğrenince, kavga ettim ve onu evden kovdum. O gidince kira ödeyemedim. Sokakta kaldık. Küçük oğlumun ayakkabılarını bile alamadım. Dün gece soğuktan ateşlendi. Sokaklarda kalacak yer ararken devlet sahip çıktı. Sığınma evine yerleştiriyorlar. Tek isteğim çocuklarımla birlikte mutlu bir evde yaşamak."

'DEVLETİMİZİN KORUMASINDA'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekeriya Dal ise duyarlı bir vatandaşın kendilerini aramasıyla Ayten G.'nin durumundan haberleri olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Kadın, 2 çocuğu ile bankın üzerinde oturuyormuş. Soğukta üşümüş. Görevlilerimiz kadını bulunduğu yerden alarak sığınma evine yerleştirdi. Kadın ve çocukları devletimizin korumasına alınmıştır. Şu anda bulundukları yer sıcak ve güvenlidir. Kadın için en uygun hizmet modeli neyse o yerine getirilecektir. Çocuklar koruma altındadır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • adada 9 yıl önce Şikayet Et
    bu hanım bir kişinin 2. hanımı olsa hemen çıkıp 'ooo sen diyorsun^derler. böyle rezil olmasından daha mı kötü. hem karşılaştırma yapmaay bile gerek yok Allah hüküm vermiş bu hiç kötü olur mu? not: altına ileri geri yorum itikaden sıkıntıya girmeyin açık hüküm var.
    Cevapla
  • Güven 9 yıl önce Şikayet Et
    Zekat kurumu olsa keşke.. Zengin müslümanlar zekatını bu kuruma verse,bu kurum da böyle sahipsizlere sahip çıksa. Allah yardımcın olsun bacım. Seni yargısız infaz edenlere de Allah insaf bahşetsin. Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Maalesef ki bunu bir gün anlamak zorunda kalacaksınız , siz merhametten yoksunlar.
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 9 yıl önce Şikayet Et
    zina et çocuk sahibi ol ondan sonra devletin ekmeğini ye...ne günlere kaldık ya rabbi
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    büyük konuşmamak gerek kimsesizlik zor.Allah kimseyi bu duruma düşermesin
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sokağa atılsın demiyorum duamıda ederim sen rahat ol.ben kadının yaptığı şeyin yanlış olduğunu söylüyorum
    Cevapla
  • bay-x 9 yıl önce Şikayet Et
    sen dua etde sana ya da çocuklarının başına böyle bir olay gelmesin. Oturduğun yerden ahkam kesmek kolay. Allah herşeyin hayırlısını versin.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel bir ülkemiz var devlet baba herkesime el atıyor kıymetini bilelim.bu hanım efendiye bir iş vermesi gerekir devlet baba
    Cevapla
  • Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet dogru soylemektesin. Bir devlet kurumunda işe başlayabilir. Çocukları da kreşe gider. Zaten bu şekilde yapılmaktadır. Devlet bunun için vardır. Bozacak, dağıtacak, perişan edecek ve ettiklerine de bakacak...
    Cevapla
  • orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    "Geliri olmayan ve evin kirasını ödeyemeyen 8 aylık hamile Ayten G., ev sahibi tarafından önceki gün 2 çocuğu ile evden çıkarıldı." Ben şahsen evim olsa böyle muhtaç birine ücretsiz oturması için tahsis ederdim. Öbür dünyaya da çalışmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!