Kapalı köy yolları açılıyor

Tokat'ta kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri aralıksız çalışıyor.

Kapalı köy yolları açılıyor
Kapalı köy yolları açılıyor
GİRİŞ 21.02.2015 15:04 GÜNCELLEME 21.02.2015 15:04

Tokat ve ilçelerinde son 3 gündür etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 448 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.

Bugün merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Tekneli ve Killik köylerinin yolları açıldı. Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığı bölgede yapılan çalışmaları İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe de takip etti.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının Tokat'ı da olumsuz etkilediğini belirten Gökçe, "İlk kar yağdığında 448 köy yolu kapalıyken, ekiplerimizin gece gündüz çalışmasıyla bugün bu sayıyı 120'ye düşürdük. Yine bugünden sonra da hiç ara vermeden çalışarak kapalı köy yolu bırakmamaya ant içtik. Bugün de ekip ve araçlarımızla yollardayız. En yoğun kış bu bölgede yaşanıyor. Tokat merkezden 7 ekibimiz, il genelinde 8 bakımevi ve 100 kişilik ekip arkadaşlarımızla birlikte 640 köyümüzün tamamına bu hizmeti götürüyoruz. 1 ya da 2 gün içerisinde kapalı yolların tamamını açmayı planlıyoruz" dedi. 

Gökçe, yolun hemen açılması için zaman zaman köyde hasta bulunduğu yönünde asılsız ihbarlar yapıldığını belirterek bunun çalışmaların aksamasına neden olduğunu söyledi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi