Trabzon'da HDP gerginliği

Trabzon'da bir grup, HDP il örgütünün kurulduğunun açıklanmasına tepki gösterdi.

Trabzon'da HDP gerginliği
Trabzon'da HDP gerginliği
GİRİŞ 21.02.2015 19:02 GÜNCELLEME 21.02.2015 20:22
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Trabzon'da bir grup, HDP il örgütünün kurulduğunun açıklanmasına tepki gösterdi.

Meydan Parkı'nda Atatürk Anıtı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Fındıkçı, HDP'nin dün basına yaptığı açıklamada, Trabzon'da il binası kurduklarını söyleyerek yakında tabela asacaklarını duyurduklarını söyledi.

"AYRILIKÇILARA YER YOK"

HDP'lilerin ya Trabzon'u bilmediklerini ya da Trabzon'u provoke etmek için geldiklerini ileri süren Fındıkçı, "Cumhuriyet tarihi öncesi ve sonrası hiçbir dönemde bu il ayrılıkçılara, ihanet odaklarına ev sahipliği yapmamıştır" dedi.

"HDP HAFIZA KAYBINA UĞRAMIŞ"

Fındıkçı, Türk ve Kürt halkının ezelden beri kardeş olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Trabzon ve Diyarbakır futbolda bile birbirlerine destek olmuştur fakat ayrılıkçı Kürt hareketi bu topraklarda hiçbir dönem barınamamıştır. PKK'nın siyasal uzantısı ve Apo denen bebek katilinin maşalarını bu topraklar kabullenmeyeceği gibi sizin gibi devşirmeleri de bu ilde istemeyeceğinden haberiniz olsun. Devlet büyüklerim, bu BDP uzantısı HDP ya hafıza kaybına uğramış ya da şehrin yapısını gerçekten bilmemektedir. Bu şahıslara siz devlet terbiyesi içerisinde Trabzon'un neresi olduğunu anlatınız."

Açıklamanın ardından slogan atarak HDP İl Temsilciliğinin açılacağı duyurulan bina önüne yürüyen grup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı protesto eylemine katılanlar daha sonra dağıldı.

YORUMLAR 142
  • Rambus 9 yıl önce Şikayet Et
    Vallahide harika yapmışlar. bu gidişle zaten bir Trabzon TC olarak kalacak. bunlar bir girerlerse arkası gelir. tedbiri elden bırakmayan Trabzona Almanya'dan Selamlar
    Cevapla
  • batmanli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bdp nin guneydoguda kendisi gibi dusunmeyen her kesime hain diyor ve saldiriyor .ozellikle hudapara yapilanlar unutulmadi ve unumayacagız ama bu mhp yi ve trabzonu tasvip ediyorum anlamina gelmez cunku istesenizde istemezsenizde biz kardesiz
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen onlara açtırmazsın onlar da sana açtırmaz.. Kim kazandı ? Böyle ucuz milliyetçilik olmaz, kendinizi kullandırtmayın, akıllı olun biraz..
    Cevapla
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    iyide kardeşim 2 gün sonra diyarbakırlı, hakkarili, şırnaklı da ben de burda mhp, bbp, akp istemiyorum derse ne olacak.kanun varsa herkes için geçerli olmalıdır.doğudaki adam uyuyorsa trabzondaki vatandaşımızda uyacak bir zahmet.
    Cevapla
  • çiko 9 yıl önce Şikayet Et
    orada zaten yok kardeş!! hakkaride mhp yok, chp yok, akp var ama onlarda tabela asamıyor... tabela asmadığı halde sürekli molotof atılıyor...inanmayın şu bdplilerin mağdur edebiyatı laflarına...en başta kendileri demokrasi yanlısı değiller..
    Cevapla
  • bülent 9 yıl önce Şikayet Et
    hdp midir bdp midir nedir meclise girmelerine kim önayak oldu AKP! trabzon halkı kime oy verdi AKP!! o zaman ses çıkarmaya hakkınız yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı