Süleyman Şah'ın kabrini oraya istediler!

Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş, Süleyman Şah'ın kabrini Bilecik'e istedi. Domaniç'ten de benzer öneri geldi.

Süleyman Şah'ın kabrini oraya istediler!
Süleyman Şah'ın kabrini oraya istediler!
GİRİŞ 22.02.2015 17:38 GÜNCELLEME 22.02.2015 17:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için askeri operasyon düzenlendiğini hatırlatarak, Süleyman Şah Türbesine bugüne kadar yapılan talanlardan dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Bugüne kadar gerçek kabrinin üçüncü kez yer değiştirmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Durmuş, şunları kaydetti: "Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi ona kucak açıyor, Şeyh Edebali burada onu kucaklıyor. Onun gerçek mekanı, kabrini Bilecik'e istiyoruz. Büyüklerimizden, devletimizden onun gerçek manevi kabrinin Bilecikimize ve Şeyh Edebali'nin karşısındaki kent ormanında kucaklamak istiyoruz. Süleyman Şah'ın kabrinin Bilecik'e gelmesini canı gönülden istiyorum. Bilecik halkı olarak kucak açıyoruz. Burası Osmanlı'nın ilk göz ağrısı, ilk hutbenin okunduğu yer. Burada Dursun Fakihler, Ertuğrul Gaziler, Şeyh Edebaliler, nice evliyalar var. Bu topraklarda elbette Süleyman Şah'ın bunların huzurunda rahat edeceğine inanıyorum."

AK Parti Domaniç İlçe Başkanı: Eşi Hayme Anamızın yanına yerleştirilsin

AK Parti Domaniç İlçe Başkanı Yurdagül Bakkal, Şah Fırat Operasyonu kapsamında mezarından alınan Süleyman Şah'ın naaşının, yeni türbe inşa edilinceye kadar Hayme Ana Türbesi'ne konulmasını talep ettiklerini bildirdi.

AK Parti İlçe Teşkilatı öncülüğünce toplanan grup, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi Hayme Ana'nın Çarşamba köyündeki türbesinde dua etti.

Bakkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere operasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Operasyonda kaza sonucu şehit olan askere de Allah'tan rahmet dileyen Yurdagül, "800 yıldır hasreti çekilen Süleyman Şahımızın naaşının asli türbesine yerleştirilene kadar geçici olarak, eşi olan Hayme Anamızın yanına yerleştirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Süleyman Şah'ın naaşının ilçeye getirilmesi talebiyle Domaniçlilerin üyesi olduğu bir internet sitesinde imza kampanyası başlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Orhan1980 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kardeşim orada medfun bulunan zat Osmangazi'nin dedesi değildir.Anadolu Selçuklu Sultanı Kutalmışoğlu Süleyman Şah'ın kabridir orası.Ki Saygı Karakolu'ndaki giriş kitabesinde Süleyman Şah'ın ölüm tarihi olarak 1086 yazmaktadır.1086 da vefat eden bir şahsın torunu 1299'da nasıl devlet kuracak?Olacak işmi bu?
    Cevapla
  • iyi olur 9 yıl önce Şikayet Et
    En dogrusu olur biraz saygimiz var ise bir oraya bir buraya tasimamaliyiz.Ha ille toprak meselsi ise oraya yap bir karakol olsun bitsin ama mefta yi gezdirmeyin artik yazik gunah
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, saygısızlık her bikaç yılda bi al taşı götür göm başka bi yere.. Vatan toğrağı olduğu sürece bir önemi yok. Güzel dev bir kabir yapılsın, kalsın ayakta yüzlerce, binlerce yıl.. Nasıl kabirler ziyaret alıyor, orasıda düzenli ziyaret alır eğer belli bir yeri olursa ve ulaşımı kolay olursa. Birde kabirin içine müze gibi bir bölüm yapın, eski el yazıları, fotoğraflar, eskiden kalma eşyalar, tarihi bilgiler, canlandırmalar vs. turist çeksin anlamlansın kabri, bol bol ziyaret görsün her taraftan.
    Cevapla
  • sır 9 yıl önce Şikayet Et
    nerye nakledileceği çok önemli değil.onlar manevi alemde beraberlerdir emin olun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü