YPG'den çok konuşulacak 'Şah Fırat' iddiası

YPG, 'Şah Fırat' operasyonuyla ilgili bir açıklama yaparak operasyona aktif olarak katıldıklarını açıkladı.

YPG'den çok konuşulacak 'Şah Fırat' iddiası
YPG'den çok konuşulacak 'Şah Fırat' iddiası
GİRİŞ 22.02.2015 18:30 GÜNCELLEME 22.02.2015 19:36
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Suriye'deki Kürt partisi PYD'nin silahlı kanadı YPG, yazılı basın açıklaması yaparak Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik yapılan operasyonla ilgili, "Bu operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPG Kobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir" dedi.

"TÜRK DEVLETİNİN TALEBİNE ONAY VERDİK"

YPG'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türk ordusuna bağlı zırhlı araçlar ve askerlerin katılımıyla dün gece Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik bir operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonYPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPGKobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türk devletinin talebi ve koalisyon güçlerinin isteğini değerlendiren komutanlığımız insani boyutları ön planda olan operasyonda bir sakınca görmemiş ve onay vermiştir.

"TÜRK ORDUSU, GÜÇLERİMİZE AİT ARAÇLAR EŞLİĞİNDE İLERLEDİ"

YPG Kobani Komutanlığımızca belirlenen yetkili arkadaşlarımız ile Türk devlet yetkilileri arasında yürütülen 4 günlük tartışmalar ardından operasyon planlaması somutlaştırılmıştır. Bu çerçevede dün gece saat 21.00'da Türk ordusuna bağlı zırhlı araçlar ve belli sayıda asker Mürşitpınar kapısından Kobani Kantonu sınırları içine girmiştir. Türk ordusu, daha önce belirlenen yol hattı üzerinden güçlerimize ait araçlar eşliğinde ilerleyerek Süleyman Şah türbesine ulaşmıştır. Güçlerimizin denetiminde bulunan alanlar içinde Türk askerlerinin mevziilendirilmesi ve ikmalinde sorumluluk alan güçlerimiz geri çekilme esnasında da bu görevini eksiksiz yerine getirmiştir.

Güçlerimizin aktif katıldığı operasyon sağlıklı bir şekilde tamamlanmıştır."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 38
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz ederiniz ne hahahah akşam akşam ne güldüm :)
    Cevapla
  • sertac 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerden hic bir zaman türklere zarar gelmez!bunu anlayin türk kardeslerim siz bir adim atin kürtler on adim atar yeterki dürust olun!!on bes milyon kürdün hakini vermeyen bir zihniyet!kardeslikten bahs edemez!!filistini savuncaginiza kürtlerin haklarini savunun!!kürtler ortadogu halklarina islamiyeti getirdi..bunu bilin...artik..
    Cevapla
  • BirDost 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben doğudan biriyim. Dediklerinde haklılık payı şu an %20 yi geçmez. O kardeşlik maalesef hem Türkler hem de Kürtler eliyle yıllar önce bitirildi. Kendimizi boşuna kandırmayalım. Ancak yeni bir birliktelik ve kardeşlik inşa edersek belki şeyler olur. Eskileri boşuna anmayın. Ortadoğu halklarına İslamiyet getirmek meselesine de çok güldüm. Bütün ırkçılar(Türk, Kürt, Arap, İngiliz fark etmez) her şeyin kendilerinden menkul olduğunu zanneder.
    Cevapla
  • Tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    Haa:) akşam akşam güldürdünüz beni.
    Cevapla
  • Gece yarısına cevap... 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin gidip konuşmadığın belli, Müslüman ülkelerin dindar halkı Türkiye sevdalısı. Konuşsan bilirsin. Yunanlar sevse ne sevmese ne? Tam bir Yunan hayranısın, seni gidi seküler seni :)
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hemende kendilerine bi pay çıkarmışlar siz kimsiniz ya kendinizi bi şeymi sanıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak