Kuran Kursu öğreticileri müjdeli haber bekliyor

Çorum’da görev yapan Fahri Kuran Kursu Öğreticileri, hükûmetten gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Kuran Kursu öğreticileri müjdeli haber bekliyor
Kuran Kursu öğreticileri müjdeli haber bekliyor
GİRİŞ 23.02.2015 09:11 GÜNCELLEME 23.02.2015 10:17

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçici ve vekil olarak görevlendirilen Kuran Kursu Öğreticileri, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek hükûmet yetkililerinden kadro talebinde bulundular.

Yaygın din öğretimi alanında önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerini vurgulayan öğreticiler, bu alanda adım atılması için duada bulunduklarını kaydettiler.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nın yanı sıra Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ve mülâkat aşamalarının ardından il ve ilçelerdeki Kuran Kursları’nda görevlendirilen öğreticiler, aldıkları ek ders ücretlerinin yetersizliğinden dert yandılar.

Olumsuz hava koşullarında Çorum’un en ücra köylerinde din hizmeti sunan öğreticiler, asgari ücretin bile altında olan ek ders ücretlerinin en az yarısını yol parası olarak verdiklerini geriye kalanla da ailelerinin geçimine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Tüm olumsuzluklara rağmen görevlerini en iyi şekilde yerine getirme bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan geçici Kuran Kursu Öğreticileri, yaklaşan genel seçim öncesinde taleplerinin dikkate alınmasını istediler.

Geçmiş dönemlerde yapılan yasal düzenlemelerde yeterlilik belgesi bulunmayan vekil görevlilere dahi kadro hakkı tanındığını hatırlatan öğreticiler, KPSS, DHBT ve mülakattan geçirilerek vazifelendirilen din görevlilerinin de hakkının verilmesini talep ettiler.

Geçici görevlendirilmeleri nedeniyle gelecek endişesi taşıdıklarını belirten öğreticiler, kadro mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme beklediklerini sözlerine eklediler.

‘Lütfen Bu Sese Kulak Verin’

Çorum’da yüzlerce fahri görevlinin bulunduğunu hatırlatan öğreticiler, milletvekillerine de seslenerek açıklamalarını şöyle sürdürdüler:

“Bizler KPSS ve yeterliliği bulunan Geçici Kur'an Kursu Öğreticileri olarak, büyük bir mağduriyetle karşı karşıyayız. Görev aldığımız kurslarda hizmet etmek için, Müftülüklerce KPSS ve DHBT’de yeterli puanı bulunan adaylar arasında açılan mülakat sınavlarını da kazanıp geçici Kur'an Kursu öğreticisi olarak görevlerimize başladık. Her an görevlerimiz sona erecek kaygısıyla, işimize gidip geliyoruz. Asgari ücretin altında maaş almamıza rağmen manevi ücreti en yüksek olan Kur'an hizmeti aşkıyla, tüm hocalarımız gibi özverili bir şekilde çalışıp gayret gösteriyoruz. Ancak mevcut uygulamalar nedeniyle geleceğimizden endişe duyuyoruz. Başbakanımız’dan isteğimiz, görev süremiz dolmadan atama şartlarına haiz geçici Kuran Kursu öğreticilerinin durumunun Meclis’e sunulup yasal düzenleme ile fahri görevlilerin kadrolu veya sözleşmeli olarak atanmasıdır. Tüm hocalarımız, aylardır elleri semada mağduriyetlerinin giderilmesi için dua ediyor. Ve yaptıkları duaların bir gün mutlaka kabul olacağına inanıyorlar. Bu konuda, Başbakanımız’ın doğru bilgilendirilmesini ısrarla talep ediyoruz. Şayet Başbakanımız, atama şartlarına haiz Kur'an hadimlerinin sorunundan haberdar edilirse, sorunumuzu en kısa sürede çözeceğine inancımız tam. Başbakanımızdan, dualarını esirgemeyen biz Kur'an Kursu Öğreticilerine sahip çıkacağına gönülden inanıyoruz.”

Müftülük Ve Milli Eğitime Çağrı

Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili bilgi veren bazı öğreticiler ise ek sınıf açılması hususunda ilçe müftülükleri arasındaki farklı uygulamalara bir standart getirilmesini istediler.

Bazı ilçelerde 20 kişiyi aşan sınıflar için ek derslik açılmasına imkan verilirken bazılarında ise müftülerin olumsuz yaklaşımı nedeniyle sıkıntı yaşandığına işaret eden öğreticiler, yetkililerden bu hususta duyarlılık beklediklerini dile getirdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ‘4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri’ konulu genelgesiyle ilgili beklentilerini de dile getiren geçici öğreticiler, “Halk Eğitimi Merkezleri’nce açılan kurslarda Müftülükçe bildirilen listedeki kadrolu görevlilerden kurs ücreti talep edilmezken liste dışındaki fahri görevlilerden başvuru bedeli talep edilmesini adil bulmuyoruz” diye konuştular.

Çocuk gelişimi ve eğitimi gibi bir alanda açılan kursta, kadrolu ve geçici Kuran Kursu Öğreticilerine ayrı tutum sergilenmesini doğru karşılamadıklarını vurgulayan katılımcılar, bu husususun din hizmetlerinin özüne de aykırı olduğunu savundular.

Yaşadıkları mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini isteyen öğreticiler, Diyanet alanındaki sendikaları da göreve davet ederek destek istediler.

Geçici Kuran Kursu Öğreticileri, taleplerini ilerleyen günlerde çeşitli platformlarda dile getirmeye devam edeceklerini de sözlerine eklediler.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek