Fethullah Gülen ve Emre Uslu için yakalama kararı

İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği, Fethullah Gülen ve Emre Uslu için yakalama kararı çıkarttı.

Fethullah Gülen ve Emre Uslu için yakalama kararı
Fethullah Gülen ve Emre Uslu için yakalama kararı
GİRİŞ 24.02.2015 13:05 GÜNCELLEME 24.02.2015 13:46
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu 101 kişinin telefon görüşmelerinin depolandığı iddiasıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı verildi.

İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın dün Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında istediği yakalama talebi kararını değerlendiren İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği talebi kabul etti. Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıktı. 

Bu kararla birlikte Fethullah Gülen hakkında 2.kez yakalama kararı verilmiş oldu. Emre Uslu hakkında ise ilk kez yakalama kararı çıktı.Gülen hakkında daha önce de Tahşiye operasyonu kapsamında 'Suç Örgütünün lderi' olduğu iddiasıyla yakalama kararı çıkartılmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile ilgili istediği yakalama kararının talep yazısında 'Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siaysal veya askeri casusluk amacıylka temin etme' suçlamaları yöneltti. İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliğ'de bu gerekçelerle şüphelilerin yakalanma kararına onay verdi. 

YORUMLAR 72
  • Sende olmasan.. 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri RTE dir. O neyi isterse alır getirir. Başkaları karar veremez buna!
    Cevapla
  • Adem Başarslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu adamlar bir an önce yakalansınlar artık kabak tadı vermeye başladı uzadıkça Türkiye bunlarla vakit kaybediyor bir an önce işimize bakmalıyız hedef 2023 bakın düşen iki uçağımızla ilgili şaibeler çıkmaya başladı nedir bunlar acaba uçakları üreten firma bu uçakların içine çip mi yerleştiriyor da bu uçakları uydudan çip sayesinde düşürülebiliyor iddiası kafalarda soru işareti oluşturmakta doğrudur bunlar olabilir aselsandaki mühendisleri işte bunların yazılımlarını çözmüşlerdi ama sonrasında yok edildiler onun için Türkiye bir an önce güçlenmeli kendi silahımızı kendi uçağımızı kendi uçak gemilerimizi üretmeliyiz ki kimseye boyun eğmeyelim
    Cevapla
  • mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi doğru bende uçakların düşürüldüğüne inanıyorum ikisi aynı anda nasıl düşer.... birde türbenin getirildikten hemen sonra.
    Cevapla
  • Son Fedai 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var. Her an birisi içtiği ilaçların etkisinin ileri yaşına negatif etkisi ile hayatını kaybedebilir, diğeri ise iyi kullanamadığı bir otomobil kazası geçirerek vefat edebilir. Ama bizim Devlet nedense bu gibi talihsiz olaylara asla cevaz vermez ki. Asala yöneticileri ne talihsiz kazalar geçirerek hayatlarını kaybetmişti eskiden. Trafik kazaları geçirenler, bomba imal ederken elinde patlayanlar, kullandıkları uyuşturucudan fazla dozdan gidenler vs. Ne güzel İlahi tesadüflerdi onlar.
    Cevapla
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sana bişey olmaz hoca.Arkanda amerika ve israil var.Seni almak için sözü geçen, kudretli, dünya çapında lider lazım.Boş beleş işlerle sen iade felan edilmezsin.
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya liderinden daha haberin olmamış anlaşılan,RTE yi kafana koy,unutma,haşhaşi.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yapyıkları bitmiyor!Ülkemizi zor duruma düşürüp,iktidara geçmek istiyorlar.Ama Allah (c.c.)'ın izniyle AKP'yi yıkamayacaklar!
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    kardesim haberi bidaha oku. aralarinda rte ve davutoglunun da oldugu konusmalarin depolanmasi nedeniyle suclaniyorlar. demek ki o montajdir montaj dediginiz tapeler aslinda gercek. burada iki suclu var. 1-cemaat dinleme yaptigi icin 2- ses kayitlarindaki aci gerceklerin konusmacilari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı