Görmez: Bu yasa kabul edilirse...

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avusturya parlamentosunda oylanacak “Avusturya İslam Yasa Tasarısı” hakkında açıklamalarda bulundu.

Görmez: Bu yasa kabul edilirse...
Görmez: Bu yasa kabul edilirse...
GİRİŞ 24.02.2015 17:15 GÜNCELLEME 24.02.2015 17:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dönemde Avrupa’da her ülkenin, kendine özgü bir İslam oluşturma çabasının bulunduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Din konusu bir mühendislik konusu değildir. Ülke yöneticilerinin kendi ülkelerine özgü bir İslam oluşturma çabalarının beyhude bir çaba olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.

Bu yasa tasarısıyla Avusturya’nın dini özgürlükler konusunda 100 sene geriye gitmiş olacağını vurgulayan Başkan Görmez şöyle konuştu;

''AVUSTURYA 100 YIL GERİYE GİDER''

Avusturya, İslamiyet’i resmi olarak 100 sene önce kabul etmiş ilk Avrupa ülkesidir. Hatta 2 sene önce de, İslamiyet’i resmen kabul edişinin 100. yılı törenlerini düzenlediler. Ben de konuk olarak, konuşmacı olarak bu törene katıldım. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizi ve oradaki vatandaşlarımızı ilgilendiren boyutlarını, Avrupa’daki bütün Müslüman kardeşlerimizi de ilgilendiren boyutlarını dikkate alarak, bu yasa tasarısını büyük bir üzüntüyle takip ettiğimizi ifade etmek isterim.

Bu yasa tasarısıyla aslında Avusturya dini özgürlükler konusunda 100 sene geriye gitmiş olur diye endişe ediyorum. Çünkü dini özgürlükler açısından pek çok kısıtlamayı beraberinde getiriyor. Oysa bugün çağdaş dünyada bir yasa tasarısı hazırlanırken o ülkede yaşayan bütün inanç mensuplarını dikkate alarak, bu düzenlemenin yapılması gerekiyor.

YORUMLAR 5
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işleri Başkanı güzel bir açıklama yapıyor, aynen veriyorsunuz ama haber editörünüz biraz zahmete girip Avusturyada çıkarılmak istenen kanun nedir? diye araştırmıyor ve yazmıyor...
    Cevapla
  • adada 9 yıl önce Şikayet Et
    ben de iç güvenlik yasasıyle ilgili açıklama yapmış sandım. siz de mi öyle sandınız?
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam ülkemizdeki sorunları, ihtilafı, çatışmayı hal ettikte kaldı dışarısı... kendimizi kandırmayalım... toplumdaki kin ve öfkeyi görmüyor musunuz?
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    selgen artık hükümetinize bile inanmıyorsunuz... ne söyleyebilirim ki... bülent arınç bunu açık bir şekilde itiraf etti... güneş balçıkla sıvanamaz....
    Cevapla
  • selgen 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi alanıyla ilgilenir senin alanın da bu sanırım. Kin ve öfke...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri