Deniz Feneri'nden Suriyeli 2 bin aileye yardım

Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir'e sığınan ihtiyaç sahiplerine, İzmir Deniz Feneri Ege Temsilciği giyim yardımında bulunacak.

Deniz Feneri'nden Suriyeli 2 bin aileye yardım
Deniz Feneri'nden Suriyeli 2 bin aileye yardım
GİRİŞ 25.02.2015 12:28 GÜNCELLEME 25.02.2015 12:28

Suriye’deki savaştan kaçarak İzmir'e yerleşen 2 bin ihtiyaç sahibi Suriyeli vatandaşın beğendiği elbiseyi alabileceğini belirten İzmir Deniz Feneri Ege Temsilcisi Harun Ece, iki hafta boyunca sadece Suriye’deki savaştan kaçan muhtaç sahiplerine giyim yardımında bulunacaklarını söyledi.

Bu iki haftalık süreçte yaklaşık 2 bin Suriyeli muhtaç sahibini giydirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ece, “Hazırlıklarımızı yaptık, malzemelerimizi hazırladık. Lojistik merkezimizde buraya, ihtiyaç duydukça buradan eksildikçe oradan aktarma yapacağız. Kişi başı ortalamam sekiz ile on parça arası bir yardım yapılacak ve her parçadan sadece bir adet alınabilecek. Bizim planlamamız sekiz ile on parça arasında ama bu tabiki değişiklik gösterebilir, ihtiyaç sahibinin beğenisine sunduğumuz için. Gelen muhtaç sahiplerinden kimlik kartlarının fotokopilerini alıyoruz bu şekilde kayıt altına alıp ihtiyaç sahibi olup olmadığını kontrol ediyoruz. Ama bunu özellikle Suriyeli olduğunu anlamak için yapıyoruz, zaten gelenlerin yüzde 98’i ihtiyaç sahibi.

Bu 15 gün içinde sadece giysi yardımlarımız olacak. Ondan sonra zaten normal devam eden yardımlarımız da olacak. Bizim amacımız temel ihtiyaçlarını karşılayıp onları çalışabilir duruma getirmek, yoksa tüm ihtiyaçlar karşılandığı taktirde bize bağlı kalarak çalışmamaya başlanır ki bu da bir süreden sonra önümüzü tıkar. Bu iki durumu gözeterek onları çalışmaya tasvip etmeye çalışıyoruz. Bu kendi insanımız içinde uyguladığımız bir durum” diye konuştu.

2014 yılında Deniz Feneri olarak Türkiye’de 51 Milyonluk yardım dağıttıklarını da sözlerine ekleyen Ece, bir önceki yıla göre yüzde 30 artış sağladıklarını belirtti. Toplumun teveccühü arttıkça bizim yardımlarımızda artacak diyen Ece, “İnsanlara yardım etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı