Genelkurmay'dan Kabil saldırısıyla ilgili açıklama

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk Büyükelçiliği'ne ait araç hedef alındı.

Genelkurmay'dan Kabil saldırısıyla ilgili açıklama
Genelkurmay'dan Kabil saldırısıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 26.02.2015 08:59 GÜNCELLEME 26.02.2015 09:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen ve Taliban tarafından üstlenilen intihar saldırısında, 1 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, 1 Türk vatandaşı da yaralandı. 

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi, intihar saldırısının Türk vatandaşlarının kullandığı aracı hedef aldığını söyledi. 

DIŞİŞLERİ: PATLAMA İRAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE OLDU

Dışişleri bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre saldırı sabah saatlerinde iki zırhlı araç Büyükelçi İsmail Aramaz'ı sefaretten almaya giderken, Türk Büyükelçiliği'nin yakınındaki İran Büyükelçiliği önünde yaşandı.

İkişer astsubayın bulunduğu elçiliğe ait araçlar seyir halindeyken yol kenarındaki bir başka araç patlatıldı.

YARALI NATO ÜSSÜNE GÖNDERİLDİ

Bakanlık kaynakları, "Kuvvetli bir patlama olmuş, ikinci aracımız içindeki bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. bir de yaralımız var, ilk aracımızdakiler zarar görmedi" açıklamasında bulundu.

Patlama sonrası silahlı çatışma yaşandığı gelen bilgiler arasında. Kaynakların ifadesine göre, yaralıya hemen müdahale edildi ve NATO üssüne götürülerek tedaviye alındı ancak henüz durumu hakkında sağlıklı bilgi yok.

Büyükelçi Aramaz ile ilgili bir sağlık sorunu olmadığını belirten kaynaklar, lojmanlarda cam kırıkları ve hasar oluştuğu bilgisini paylaştı.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "  Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, bu sabah  05:45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır." denildi

YORUMLAR 16
  • said 9 yıl önce Şikayet Et
    bizden izinsiz ortadoğuda kuş uçmaz
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 9 yıl önce Şikayet Et
    Ümit kardeşim kesinlikle haklısın, sana yürekten katılıyorum. Kendi vatanımızda insanlar ikiye ayrılmışken,toplumsal huzur kalmamışken Ortadoğu'ya el atmak ve oraları karıştırmakta neyin nesi? Az kaldı HDP'liler sokaklarda özgürce dolaşacak, Türk bayrağı ve Atatürk bayrağı açan CHP ve MHP'liler rahatça eylem ve gösteri yapamayacaklar. Yeni Türkiye dedikleri o.
    Cevapla
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    Taliban İran düşmanıdır.Saldırıyı üstlendiği halde İran'ı suçlamak ABD uşaklığının ispatıdır.
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    yuh bre bu iran bize nezaman dostluk yaptı,islamı sulandırmak için ABD İsrail ingiliz destekli sapık mollaların yönetimi.değilmi sizce
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Abd uşağı iran iken nasıl oluyor da iran'ı suçlamak abd uşaklığı oluyor. Evet eylem taliban'ın işidir. Ama iran her halükarda Abd ile işbirliktir. Irak ve Afganistan işgalinde oldukları gibi!!
    Cevapla
  • Ümit 9 yıl önce Şikayet Et
    ben anadoluda afganli terorist oldugunu bilmiyordum! aylar önce tv de bisey duydun onu yazdin! ya bu klavyede yazmak nekadar güzel biseymis! gidinde savasin o zaman bu konusmalari duymak isterim! Ne diyim allah hepimizi islah etsin! sadece su havalardan insekde millet olarak kendimize gelsek!
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    iran şah fırattan baya bir rahatsız olmuş karşılığında bizmkilerde suriydeki iranlı askerlere suikast yamalı
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    ölen asker de müslüman suriyede öldürülen sivillerde müslüman
    Cevapla
  • geri geri 9 yıl önce Şikayet Et
    bu doğru yaklaşım değil.sen müslümanmısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil