Hakkari'de peynir üretim kursu açıldı

Belediye ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, "Gıda Teknolojisi Peynir Üretimi Kursu" açıldı.

Hakkari'de peynir üretim kursu açıldı
Hakkari'de peynir üretim kursu açıldı
GİRİŞ 27.02.2015 13:19 GÜNCELLEME 27.02.2015 13:19

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen kurs açılışında konuşan Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çalışma ve İş Kurumu ile bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kentte süt işletmeciliği tesislerinin bulunmadığını ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Bu nedenle ilimizdeki sütler il dışına gönderiliyor. Bunlar işletildikten sonra, bize peynir ve yoğurt olarak geri dönüyor. Bu projeyle kursu tamamlayan kursiyerler, ileri de kentimizde bir süt işletmesinin açılması için ön ayak olacak. Aynı zamanda bu kursiyerlerimiz sertifikalı birer girişimci olacak. Bu tür projelerin gelişmesinde bize katkıda bulunan Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum."

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ise belediyeyle ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucu kentte önemli bir projeye imza attıklarını bildirdi.

Projenin hayata geçirilmesine katkı sunanlara teşekkür ederek, kursiyerlere başarı dileğinde bulunan Kızılkaya, "Proje kapsamında kadın ve erkeklerden oluşan 25 kişiye 3 ay eğitim verilecek. Eğitimlerde kursiyerler, peynir üretim aşamaları, Türkiye'de üretilen peynir çeşitleri, yöresel peynir çeşitleri ve hayvansal kaynaklı gıdalardan insanlara geçen zoonos hastalıkları hakkında bilgilendirilecek. Kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecek" diye konuştu.

Kursun açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Nurullah Çiftçi, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar, kurs eğitmeni veteriner hekim Faysal Cindioğlu ve kursiyerler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...