Karma Komisyon ikinci toplantısını Ürün’ün başkanlığında gerçekleştirdi

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Başkanlığı'nda toplandı

Karma Komisyon ikinci toplantısını Ürün’ün başkanlığında gerçekleştirdi
Karma Komisyon ikinci toplantısını Ürün’ün başkanlığında gerçekleştirdi
GİRİŞ 27.02.2015 14:08 GÜNCELLEME 27.02.2015 14:08

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Başkanlığı'nda toplandı.

Alt Komisyon çalışmalarının ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Komisyon Başkanı Ürün, Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonunun Kamu Denetçiliği Kurumunun faaliyet raporları ile ilgili kurmuş olduğu alt komisyon çalışmalarını birlikte yürüttüklerini kaydetti.

Komisyon toplantısında bu çalışmaların önemli bir kısmını ele alacaklarını belirten Ürün, Kamu Denetçiliği Kurumunun daha yeni sayılabilecek bir kurum olduğunu ve 2010 Anayasa değişikliği sonucunda oluşturulan bir kurum olduğuna dikkat çekti.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun birinci yıl faaliyet raporunu geçen yıl tamamladığını ifade eden Ürün, şöyle devam etti:

"Kurumun bu sene tam bir faaliyet raporu sunduğunu bu sene sunulan raporun özelliğinin Mart seçimleri sonrası şikayetlerinin de kabul edilmesi olduğunu ve kurum yeni bir kurum olmasından dolayı küçük de olsa aksaklıklar yaşanıyor. Komisyon olarak Kamu Denetçiliği Kurumu Üyelerini dinledik. Bu görüşmelerden çıkan sonuçlara göre böyle bir toplantıyı yapma ihtiyacı duyduk. Komisyonlar bir denetim komisyonudur. TBMM'de denetim faaliyetinde bulunan dört komisyondan birisiyiz. Toplantının en önemli amacı yeni kurulan Kamu Denetçiliği Kurumunun daha iyi çalışmasını, daha iyi işlemesini sağlamak ve devlet aygıtının millete daha iyi hizmet verebilmesi için çalışıyoruz."

Komisyon toplantısında Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanlığı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı temsilcileri kurumlarına yönelik alınan tavsiye kararlarına uymama gerekçelerini açıklamak üzere Karma Alt Komisyona sunum yaptılar.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!