Bozüyük'te "Braille okuma yazma" kursu

Bozüyük ilçesinde, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, görme engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenlere yönelik "Braille okuma yazma" kursu açıldı

Bozüyük'te "Braille okuma yazma" kursu
Bozüyük'te "Braille okuma yazma" kursu
GİRİŞ 27.02.2015 14:11 GÜNCELLEME 27.02.2015 14:11

Bozüyük ilçesinde, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde, görme engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenlere yönelik "Braille okuma yazma" kursu açıldı.

RAM Müdürü Zeynep Münteha Akpınar, görme engelli öğrencilerin braille okuma yazma öğrendiklerinde sınıflarında kolaylıkla braille tabletlerine not alabileceklerini ve akademik başarının artabileceğini belirterek, kursiyerlerin görme engelli öğrenciler, aileleri ile özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerinden oluştuğunu söyledi.

Öğrenci ailelerine braille okuma yazma öğretmelerinin amacının, öğrencilerin evde ders çalışırken braille not tuttuklarında kontrollerini sağlamak olduğunu anlatan Akpınar, "Kursiyerlerimizden olan özel eğitim öğretmenleri, engelli öğrencilerimizle çalışmaktadır. Sınıflarında görme engelli öğrenciler olduğu taktirde braille okuma yazma becerisi ile öğrencilerini yönlendirebileceklerdir. Eğitim öğretim sacayağı gibidir. Bu sacayağını öğrenci, öğretmen ve aile oluşturur. Braille kursumuzda sacayağını oluşturan 3 gruba da eğitim vermekteyiz. Kursumuza 4 görme engelli öğrenci olmak üzere 19 kursiyer katılıyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki