Bilecik'te dut fidanı dikimi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, ipekböcekliğinin geliştirilmesi amacıyla dut fidanı dikimi gerçekleştirdi

Bilecik'te dut fidanı dikimi
Bilecik'te dut fidanı dikimi
GİRİŞ 27.02.2015 14:14 GÜNCELLEME 27.02.2015 14:14

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, ipekböcekliğinin geliştirilmesi amacıyla dut fidanı dikimi gerçekleştirdi.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran, Araştırma ve Uygulama sahasındaki etkinlikte, 19. yüzyıl sonlarında Bilecik genelinde 26 ipek fabrikasının bulunduğunu ve koza üretiminin 3 bin 436 ton üretildiğini hatırlatarak, Bilecik'in koza üretiminin Osmanlı devletinin tamamında üretilen koza miktarının yüzde 22,2 oluşturduğunu bildirdi.

Cumhuriyet döneminde ilk olarak 1927 yılındaki yapılan sanayi sayımında Bilecik'te 34 ipekböceği işletmesinin bulunduğunu ve yaklaşık 200 kişinin çalıştığını anlatan Doran, Bilecik'in geçmiş yıllardaki koza üretimi hakkında bilgi verdi.

Doran'ın konuşmasının ardından Tema Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Ferruh Erdovan, Fakülte Sekreteri Mehmet Laçin ve öğrencilerin katılımıyla 220 adet dut fidanı toprakla buluşturuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!