Adalet Bakanı Bozdağ Erzurum'da

Bakan Bozdağ: "Fethullah Gülen hakkında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği yakalama kararı, Adalet Bakanlığı'na gelmemiştir henüz. Adalet Bakanlığı'na geldiği takdirde yasal prosedür neyse o işletilecektir"

Adalet Bakanı Bozdağ Erzurum'da
Adalet Bakanı Bozdağ Erzurum'da
GİRİŞ 27.02.2015 15:01 GÜNCELLEME 27.02.2015 15:01

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Fethullah Gülen hakkında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği yakalama kararı, Adalet Bakanlığı'na gelmemiştir henüz. Adalet Bakanlığı'na geldiği takdirde yasal prosedür neyse o işletilecektir" dedi.

Bakan Bozdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Bakanlık olarak Erzurum'a yönelik yatırımların devam ettiğini belirten Bozdağ, Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi'ni Erzurum'da kuracaklarını ifade etti.

Lalapaşa Camisi'ne geçerek, burada Cuma namazını kılan Bozdağ, ardından aynı camide AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın amcası Eyüp Aksak'ın (85) cenaze namazına katıldı.

Kentte bir lokantada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen Bozdağ, Erzurum Adalet Sarayı'na geçerek, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ile görüştü.

Bakan Bozdağ, burada bir gazetecinin, "Fethullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararı ne durumda" yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Yakalama karalarıyla ilgili ülkelere ulaştırılması süreci Adalet Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Fethullah Gülen hakkında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği yakalama kararı, Adalet Bakanlığı'na gelmemiştir henüz. Adalet Bakanlığı'na geldiği takdirde yasal prosedür neyse o işletilecektir. Kesin kararın gelmesi durumunda işletilecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı