Nusaybin'de Suriye sınırına hendek kazılıyor

Mardin’in Nusaybin İlçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı alana Türk askerleri tarafından hendek kazılmaya başlandı.

Nusaybin'de Suriye sınırına hendek kazılıyor
Nusaybin'de Suriye sınırına hendek kazılıyor
GİRİŞ 28.02.2015 05:59 GÜNCELLEME 28.02.2015 07:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İki iş makinesi tarafından hendek kazma çalışmaları sürerken, askerlerin bölgede güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Suriye’nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin İlçesi’nde sınıra iş makineleri ile hendek kazılmaya başlandı. ’Güvenlik’ gerekçesiyle olduğu belirtilen hendek kazma çalışmaları Nusaybin ile Kızıltepe ilçeleri arasındaki bazı kesimleri mayınlı olan bölgede sürüyor.

Genişliği 3 metre, derinliği de 2 metre olduğu belirtilen hendeği kazma çalışmaları iki iş makinesi ile devam ederken, 2’inci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Kenan Dalbaşar Kışlası’nda görevli askerlerin de güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

ŞIRNAK SINIRINA OBÜS SEVKİYATI

Öte yandan Nusaybin'den Şırnak sınırına, bir uzun menzilli obüs topu ile bir Kariyer tankı gönderildi. Bugün sabah saatlerinde, Kızıltepe yönünden gelen askeri TIR’lar üzerinde bulunan uzun menzilli bir obüs topu ve bir Kariyer tankı, İpek Yolu’ndan geçerek Cizre ilçesine doğru gitti. Askeri top ve tankı taşıyan TIR’ların güvenliği, iki askeri zırhlı Kobra aracı tarafından sağlandı.

YORUMLAR 19
  • en geri ileri görüş 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye sınırlarımızdaki mayınları toplatma kanununu çıkarmak için meclisi gece gündüz alıştıran bu hükümet değil miydi?
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdeki Araplar devleti, Osmanlı'yı Türkler'den daha çok seviyor.. kim n derse desin Güneydoğu'nun hala Türkiye'ye bağlı olmasının tek nedeni onlar...
    Cevapla
  • Kürtler sevmiyorsa 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Kürtler ve Türkler Kemalist sisteme düsmandir mesele bu. Yoksa Kürtler Osmanliyi senden cok seviyor.
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye haritasına baktığımda suriye sınırında sınır çizgisi bir hat üzerinde giderken nusaybin suriye kamışlı kısmında içeri girmiş kamışlı suriyede kalmış.bir araştırayım dedim bu kamışlı neden dışarıda kalmış misaki milli sınırları çizilirken. ne düşünülmüş bir de öğrendimki kamışlı petrol bölgesi suriuyenin en zen gin petrol bölgesi türkiyenin içinde bırakır mı gavur ingiliz
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Olcay kardeşim bizi de bilgilendirdiğin için teşekkürler.Bilgi sahibi olduk bu konuda.
    Cevapla
  • Yörük KURT 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah (c.c) Müslüman Türk Milleti'ne ve de Askerine güç versin ..Bugünler de daha çok ihtiyacımız var ve de olacak.(Amin)
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    yeter artik doymadiniz mi o batlamis pilavi yemeye? Ne Turk ne Arab..Ummed diyeceksin aslanim..Ummed demedigimiz surece bizi boyle Turk, Kurt, Arab , Alevi diye bizi birbirimizden ayirtip cok birbirimize kirdirirlar.Ne Mutlu Hz.Muhammed'in Ummedinden olduguma.
    Cevapla
  • alanya 9 yıl önce Şikayet Et
    sen musluman Tirksen bizde musluman Arabiz///Arap
    Cevapla
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edersen Müslüman Türk diyor, senin gibi dümdüz arap demiyor. Arap olup ingilize rahmet okutacak çok adam var. Osmanlıyı sırtından vurmaya kalkanlar gibi.
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Arapsan arabistana git.. İngiltereye gidip ben artık 'ingilizim' demeyenler nasıl tıpış tıpış defoluyorsa, eğer kendini bu ülkenin bir parçası olarak görmüyorsan, hissetmiyorsan, o zaman defolup gidersin..
    Cevapla
  • arap.. 9 yıl önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz dininiz imanınız türk türk trk başka kelime bilmez misiniz, dünyada sizden başka ırk yok mu? yaşasın arap ırkı..
    Cevapla
  • sezgın 9 yıl önce Şikayet Et
    neden mayın dosendıgı sımdı anlasılıyor en azından rahatca kımse gıremıyor mayınlı bolgelere sankı ortalık gullık gulıstanda tarımda bahsedeıyorsun mason orduymus ezbere konusma once yazı yazmasını ogren
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık