Hocalı Katliamı'nın 23. yılı

Hocalı Katliamı'nın 23. yılı dolayısıyla Sinop Üniversitesi'nde anma programı düzenlendi

Hocalı Katliamı'nın 23. yılı
Hocalı Katliamı'nın 23. yılı
GİRİŞ 27.02.2015 16:13 GÜNCELLEME 27.02.2015 16:13

Hocalı Katliamı'nın 23. yılı dolayısıyla Sinop Üniversitesi'nde anma programı düzenlendi.

Sinop Üniversitesi ve Atatürkçü Düşünce Öğrenci Kulübünce hazırlanan programda, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı Kentinde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 600'ün üzerinde vatandaş anıldı.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi konferans salonundaki programda, Hocalı'da yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Azerbaycan Milli Marşı dinlendi.

Katliamla ilgili video gösteriminin ardından konuşan kulüp üyelerinden Nurlan Agayev, Hocalı katliamını anlattı. Katliamdan dokuz ay kadar önce Hocalı'nın bir köyünde dünyaya geldiğini vurgulayan Agayev, halen ermeni işgali altında bulunan Hocalı'nın bir evladı olarak salonda bulunan izleyicilere katliam günlerinde yaşananları aktırdı.

Katliamın sadece Azerbaycan halkına karşı değil, tüm insanlığa karşı yapıldığını ve sorumluların bir gün adalet karşısında hesap vereceklerine inandığını vurgulayan Agayev, Karabağ'daki işgalin barışçı yollardan sonlandırılmasına taraftar olduğunu da belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!