Eşine şiddet uygulayanın maaşı, eşine

Konak Belediyesi ile Genel-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, eşine şiddet uygulayan işçinin maaşı, 6 ay boyunca eşine ödenecek

Eşine şiddet uygulayanın maaşı, eşine
Eşine şiddet uygulayanın maaşı, eşine
GİRİŞ 27.02.2015 16:19 GÜNCELLEME 27.02.2015 16:19

Konak Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) arasında imzalanan toplu sözleşmesine göre, eşine şiddet uygulayan işçinin maaşı, 6 ay boyunca eşine ödenecek.

Konak Belediyesi şirketi Merbel ile DİSK’e bağlı Genel-İş arasında 640 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Belediye Başkanı Sema Pekdaş, törendeki konuşmasında, hizmet kalitesinin artması için öncelikle çalışanların mutlu olması gerektiğini belirterek, bu ortamı oluşturduklarını söyledi.

Sözleşmeyle ilk kez "Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Komisyonu" ile "Kadın ve Çocuk Dayanışma Derneği" kurulacağına işaret eden Pekdaş, "Sadece iş yerinde iş barışını getirmek değil, evlerimizde de barışı yaşatmak zorundayız. Çocuklarımızı iyi yetiştirmek sorumluluğuna sahibiz. Çocuklarımız için evimizdeki barış için de çaba sarf etmeliyiz" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da ülke genelinde işçilerin yüzde 5’inin sendikalı olduğuna değinerek, "Burada güzel bir tablo var. Emekten, demokrasiden, insan haklarından, barıştan, kardeşlikten yana olan bir belediye başkanı ile birliktesiniz. Emek deyince oracığa yüreğini koyan bir insan. Bu toplu sözleşmede de gereğini yaptığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeye göre, çalışanların ücretlerine, ilk yıl yüzde 15, ikinci yıl ise yıllık enflasyonun yarısının artı 2 puan üzerinde zam yapılacak. En düşük işçi maaşı, 2 bin 100 lira oldu, aylık gıda yardımı da 307 liradan 380 liraya çıkarıldı.

Ayrıca eşine şiddet uygulayan işçinin maaşı, 6 ay boyunca eşine ödenecek.

Yılbaşı ve 1 Mayıs'ta 200'er lira ikramiye, yılda bir kez de eğitim yardımı verilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar