Yüksekova'da halk toplantıları sürüyor

Ccedil;alışmalarını halkla ortaklaştırmak ve fikir alışverişinde bulunmak isteyen Yüksekova Belediyesi, her mahallede halk toplantıları düzenliyor.

Yüksekova'da halk toplantıları sürüyor
Yüksekova'da halk toplantıları sürüyor
GİRİŞ 27.02.2015 17:08 GÜNCELLEME 27.02.2015 17:08

İlk olarak Yeni Mahalle'de başlatılan toplantıların tüm ilçede yapılması planlanıyor.

Yazılı Kampı, Vezirli Köyü, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerinde bugüne kadar 16 toplantı düzenlendiği bildirildi.

Belediye Halk Evleri ile vatandaşlara ait evlerde gerçekleşen toplantılara Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Başkan Yardımcısı Tacettin Safalı, belediye meclis üyeleri ile yurttaşlar katılıyor.

Vatandaşlar, toplantıların hem belediye hem halk açısında çok yararlı olacağını belirtti.

Yüksekova Belediye Başkan Yetişkin, toplantılara duyarlı davranan tüm yurttaşlara teşekkür etti.

Yetişkin, "Allah'ın izniyle bugün sadece belediyeyi konuşacağız. Belediyenin durumunu ve siz değerli yurttaşlarımızın isteklerini konuşup değerlendireceğiz. Yaklaşık bir yıldır çalışmalarımıza başladık. Dışarıdan çok büyük görünen belediyemiz, aslında kendi halinde küçük bir belediye. Elimizden geldiğince diğer belediyelerimize de destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yüksekova nüfusunun 120 bin iken resmiyette 68 bin olarak gösterildiğini savunan Yetişkin, birçok vatandaşın ilçede yaşadığı halde muhtarlık seçimi için köylerde kayıt yaptırdığını ifade etti.

Bunun belediye gelirlerinde sıkıntıya neden olduğunu belirten Yetişkin, "Bize 68 bin nüfusa göre gelir geliyor biz ise 120 bin nüfusa hizmet ediyoruz. Buda sıkıntıların çıkmasına neden oluyor. Zaten ilçemizde iç gelir konusunda sıkıntı çekiyoruz" dedi.

İlçedeki birçok vatandaşın faiz affından yararlanmadığını anımsatan Yetişkin, bu konuyu gerek broşürler gerekse basın yoluyla tüm halka iletmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yetişkin, şöyle konuştu:

"8 milyon 900 binlik alacağımız varken biz sadece 900 binini almayı başardık. Bu yüzden de ayrıca sıkıntı yaşamış olduk. Halkımızın bizden haklı olarak istekleri çok yüksek yalnız bir kere de çıkıp belediyemizin gelirini sorgulamıyor. İlçemizde su ve altyapı sorunları var. Altyapı sorununu çözmek için projemiz hazır ve inşallah bu sıkıntıyı gidereceğiz. Uğraşlarımız devam ediyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Su konusunda da çalışmalar sürüyor. Belediyeye ne kadar yardımcı olursanız o kadar güzel başarılara imza atacağız Allah'ın izniyle. Bu nedenle bize olan borçlar konusunda duyarlı olmanız gerekiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir