Silopi’de ADEM'e ev hanımlarından yoğun ilgi

Silopi ilçesindeki Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) açılan kurslara ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.

Silopi’de ADEM'e ev hanımlarından yoğun ilgi
Silopi’de ADEM'e ev hanımlarından yoğun ilgi
GİRİŞ 27.02.2015 17:13 GÜNCELLEME 27.02.2015 17:13

İlçede bir süre önce hizmete giren merkezde el sanatları, dikiş nakış, çocuk gelişimi gibi çeşitli dallarda eğitim alan Silopili ev hanımları bir yandan boş vakitlerini değerlendirirken, bir yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

ADEM Merkez Müdürü Aylin Ökten, yaptığı açıklamada, merkezdeki 5 ayrı dalda kursa 110 bayanın eğitim aldığını belirterek, özellikle ev hanımlarının kurslara yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

İlerleyen zamanda kurs sayısını talebe göre arttıracaklarını ifade eden Ökten, "Silopi Kaymakamımız Ali Arıkan, kurumlardan ve iş adamlarımızdan merkezimize destek bekliyoruz" dedi.

Usta öğretici Songül Kayar da, merkezde eğitim gören kadınların sıcak ve samimi bir ortamda güzel çalışmalara imza attıklarını anlattı.

"Kurslara özellikle ev hanımlarından büyük ilgi var" diyen Kayar, kadınların el emeği göz nuru eserlerinin gürülmeye değer olduğunu kaydetti.

Çocuk gelişimi kursuna katılan ev hanımı Sema Aydın da, çocuğuna iyi bir anne olabilmek için eğitimlere aksatmadan katıldığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
IMF'den Türkiye açıklaması