Anadolu Yıldızları Tekvando Yarı Finalleri

Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen Anadolu Yıldızları Tekvando Yarı Finalleri, Fatsa ilçesinde başladı

Anadolu Yıldızları Tekvando Yarı Finalleri
Anadolu Yıldızları Tekvando Yarı Finalleri
GİRİŞ 27.02.2015 18:27 GÜNCELLEME 27.02.2015 18:27

Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen Anadolu Yıldızları Tekvando yarı finalleri, Fatsa ilçesinde başladı.

Fatsa 75. Yıl Spor Salonu'ndaki finallere, 16 ilden 24 takım ve 400 sporcu katıldı.

Müsabakaların açılışını, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, Türkiye Tekvando Federasyonu adına İbrahim Usta ve Tekvando Ordu İl Temsilcisi Mustafa Gençtürk yaptı.

Fatsa'da, 16 ilden 24 takımı ağırladıklarını söyleyen Usta, Anadolu Yıldızları Tekvando finallerinin 13 - 15 Mart tarihleri arasında Sivas’ta yapılacağını anlattı.

Anadolu Yıldızları Tekvando müsabakalarının Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından desteklendiğini ifade eden Usta, "Finallerde birinci olan takımların oyuncuları Milli Takımlar kamplarında eğitim görüyor. Bu oyuncular bizleri uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil ediyor. Düzenlenen bu projeler ile yetenekli öğrencileri tespit ederek en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Şu anda Türkiye’de tekvando futboldan sonra en çok oyuncu sayısına sahip bir spor dalı. Türkiye geçen sene yıldızlar kategorisinde dünya ikincisi oldu. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bekyürek ise Fatsa 75. Yıl Spor Salonu'nun restore edilmesiyle birlikte Türkiye geneli müsabakaların da Fatsa’da oynanmaya başlandığını belirterek şunları söyledi:

"Burada ilk üçe giren takımlar Sivas’ta birinci olmak için mücadele edecekler. Bundan sonra Fatsa’da birçok organizasyonumuz var. 3 - 6 Mart tarihlerinde Anadolu Yıldızları Hentbol Yarı Finalleri oynanacak. 10 - 16 Mart tarihlerinde Yıldız Kızlar kategorisinde voleybol müsabakaları yapılacak. Bu müsabakaların Fatsa’da oynanması gerçekten çok mutlu etti. Bugün 400 tane öğrencimiz Fatsa’ya geldi. Otellerimizin hepsi doldu. Bir yerde spor turizmine ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah pazar günü tekvando müsabakaları bitecek ve misafirlerimizi uğurlayacağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından tekvando müsabakaları başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı