Özadalı ve İlhan, kaynak kursiyerlerini ziyaret etti

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ve Belediye Başkanı Mitat İlhan, "Elektrik Ark Boru Kaynakçısı" kursiyerlerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özadalı ve İlhan, kaynak kursiyerlerini ziyaret etti
Özadalı ve İlhan, kaynak kursiyerlerini ziyaret etti
GİRİŞ 27.02.2015 18:40 GÜNCELLEME 27.02.2015 18:40

İŞKUR, Hafik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi ve Hafik Belediyesi işbirliğiyle açılan "Elektrik Ark Boru Kaynakçısı" kursunda uygulamalı eğitim gören kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Özadalı ve Aydın, kursiyerlere başarılar diledi.

Kursun iş bulma yönünde büyük kolaylık sağlayacağını belirten Özadalı, şunları kaydetti:

"Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında Türkiye’de 6 ana kamptan birisi de Hafik’te kuruldu. Buradaki şantiye en az 800 kişiye iş imkanı sağlayacak. Bu da ilçedeki işsizler için iş bulma yönünden büyük bir şans. Bu bağlamda da ilçede işsizlik oranı hemen hemen sıfır seviyesine inecek. İş arayan herkes bu fırsatı değerlendirmeli."

Kursiyerlerin iş bulma yönünde zorlanmayacaklarına inandığını dile getiren İlhan ise "Zaten bu şantiyede şu anda çok sayıda Hafikli çalışıyor. Diğer il ve ilçelerden de bu sayede çok sayıda işçi gelecek. 6 ana kamptan birinin Hafik’te olması ilçemiz açısından büyük bir avantaj" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!