İngiltere’de 'Yılın Süper Avukatı' bir Türk oldu

Lonra'da yaşayan avukat Cemile Eylem Kılınç, Borçlar Hukuku alanında İngiltere’de 2014 yılının Süper Avukatı (Super Lawyers) seçildi.

İngiltere’de 'Yılın Süper Avukatı' bir Türk oldu
İngiltere’de 'Yılın Süper Avukatı' bir Türk oldu
GİRİŞ 27.02.2015 21:17 GÜNCELLEME 27.02.2015 21:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yöneticiliğini yaptığı kendine ait bürosunda avukatlık mesleğini sürdüren genç hukukçu Cemile Eylem Kılınç (34), dünyada 'Super Lawyers' olarak tanınan kuruluş tarafından Yükselen Yıldızlar (Rising Stars) kategorisinde 2014’ün Süper Avukatı seçildi.

Genç Avukat Cemile Eylem Kılınç, aldığı ödül ile 40 yaşın altında ve 10 yıldan az süredir avukatlık yapanların aday gösterildiği yarışmada Borçlar Hukuku alanında 'Yılın Avukatı' oldu. 

BAŞARIYA GİDEN HUKUK YOLCULUĞU

Cemile Eylem Kılınç, Manchester Üniversitesi’nde hukuk eğitimini tamamladıktan sonra Londra Barosu’nda ticaret ve borçlar hukukunun çeşitli alanlarında yüksek lisans yaptı ve Londra Barosu’nda barrister (Yüksek Mahkeme Avukatı) ve ‘avukatlık’ ünvanı kazanarak genç yaşta kendi hukuk bürosunu kurdu. 



Bir yıl önce kendi işini kuran Süper Avukat Cemile Eylem Kılınç, Twickenham’daki hukuk bürosunda ticaret, iflas ve borçlar hukuku uzmanı 6 avukat çalışıyor.

BİR DE MESLEKİ KİTAP YAZDI

Aslen Kahramanmaraş, Elbistanlı göçmen bir ailenin kızı olan Kılınç, 6 yaşından itibaren başladığı bütün eğitim hayatını İngiltere’de tamamladı. Küçük yaşlardan itibaren avukat olmak isteyen avukat Kılınç’ın, 2002 yılında hazırladığı “Türkiye’de ve İngiltere’de Kıyaslamalı İnsan Hakları” adlı İngilizce bir kitabı da bulunuyor. Şimdi 2’nci kitabı üzerinde çalışan Kılınç, yöneticisi olduğu, Kılınç Warrington Hukuk Bürosu (KWS), deneyimli ve dinamik kadrosu ile dikkat çekiyor.

HUKUK CAMİASINDA SAYGIN BİR ÖDÜL

Kilinç’ı ödüllendiren, ‘Super Lawyers Rising Stars’ kategorisi, hukukçular arasında son derece saygın bir ödül olarak biliniyor. Bu ödüle kendi çalışma arkadaşları ve akrabalık bağları olmayan ve isimleri gizlenen başka meslektaşlar tarafından aday gösterilen genç hukukçular, Super Lawyers’ın Ödül Komitesi tarafından liyakat ve bilgi açısından titizlikle inceleniyor ve gösterilen adaylar arasından seçiliyor. Ödülü kazandığından son ana kadar haberi olmayan Avukat Cemile Eylem Kılınç, böyle bir ödüle layık görülmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek: “Bu ödüle aday gösterildiğimi ben bile bilmiyordum. Haberi duyduğumda ise inanamadım. Yarışmayı kazanmaktan dolayı gurur duyuyorum. Mesleğimizi her zamankinden daha iyi temsil etmeye çalışacağım ve bu ödülü gururla saklayacağım” dedi.

YORUMLAR 3
  • CEM 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe de SÜPER diye bir kelime yoktur.Bu ne süpermen gibi
    Cevapla
  • Akin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ulkemizde adalet tam bir rezalet. Sozde gordugunuz avukatlari hakimleri gidin bir mahkeme salonlarinda takip edin nasil sacma sapan seylerle insanlari oyaliyorlar. bir iki celsede bitecek bir davayi bir iki yildan once bitirmiyorlar. Dunyanin en buyuk binalari yerine keske adam gibi bir adalet sistemimiz ve onu isletecek erbabi olsa idi.
    Cevapla
  • Göksel 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten İngiltere'de gördüğün Türk'e nerelisin diye sormak yanlış, Elbistan'ın hangi köyündensin diye sorulur. Bu nedenle ingiliz elçiliği/konsolosluğu Elbistanlılara ayrımcılık yapıyor ve vize vermemek için elinden geleni yapıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi